Најновије

ДОДИК ДОВЕО ХАРМОНИКАША У ПРЕДСЕДНИШТВО: Комшић се уплашио од ''Српкиња је мене мајка родила'' (ВИДЕО)

Члан Председништва БиХ Милорад Додик данас је, како је и најавио прошле седмице, у свој кабинет у згради Председништва БИХ у Сарајеву довео хармоникаша.

Весеље на српски начин (Фото: Јутјуб)

Око себе је окупио сараднике међу којима су његов саветник Радован Ковачевић и државни министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац, пренео је Klix.ba.

Како се може видети на снимку, док хармоникаш свира, а остали певају и пију жестоко пиће, Додик је назвао своју мајку и отпевао јој песму Шабана Шаулића "Рашири руке о мајко стара", а певало се и "Српкиња је мене мајка родила" и "Романија".

Снимак је настао уочи данашње седнице Председништва БиХ, која неће бити отворена за јавност.

Додик је раније најавио да ће гласати против свих предлога на данашњој седници и одлука Председништва БиХ и тако наставити бојкот рада институција.

Комшић забранио снимање седнице у страху од хармоникаша

Фоторепортерима и камерманима данас није било дозвољено да уобичајено снимају почетак седнице Председништва БиХ, а председавајући Жељко Комшић, каже да је он наредио забрану у страху да се, како је рекао, ситуација "са хармоникашем" којег је у свој кабинет довео Милорад Додик "не претвори у медијски циркус".

"Лако је глумити мангупа, али последице тог мангуплука могу бити лоше", навео је Комшић.

Рекао је да су од Службе унутрашњег обезбеђења тражили изјашњење о томе ко је унео хармонику у Председништво, те да је одговор био да је то учинио човек који се представио као “Додиков саветник.

"Тражили смо извештај секретара да нам каже како је до тога дошло. Знате шта бих ја све урадио у одређеном расположењу? Али увек морам да имам у глави где сам, ко сам, шта радим и какве последице то може имати", рекао је Комшић.

Додао је да мисли да је Додик, како је навео, овим потезом "само себе на неки начин понизио".

"То је ствар његовог избора, наша је обавеза да не дозволим понижавање институција”, рекао је Комшић.

Комшић је, како преноси сарајевска Н1 тв., коментарисао и "испијање алкохола током радног времена, рекавши да радно-правни статуси и дисциплинске мере нису у његовој надлежности већ господина Додика за његов кабинет.

"Код мене, а знам и код (Шефика) Џаферовића алкохол на радном месту није дозвољен. Хармоникаш је по мени непотребна и бесмислена провокација. Ако настави с том праксом, постоји начин како да то решимо", рекао је Комшић.

Џаферовић позива на знажнију реакцију странаца

Бошњачки члан Председништва биХ Шефик Џаферовић сматра да ако, како каже, Додик настави с праксом какву је до сада примењивао, међународна заједница мора оштрије да реагује.

"Имао сам контакте с међународном заједницом. Уколико Додик настави с овом праксом, онда ће морати да дође до њихове снажније реакције. У оваквим ситуацијама они имају мандат да помогну Босни и Херцеговини", навео је Џаферовић, пренео је сарајевски портал Klix.

О Додиковом доласку у кабинет с хармоникашем, Џаферовић каже је реч о покушају понижавање Председништва БиХ.

"То је покушај да се понизи Председништво БиХ који је завршио на самопонижавању оних који су то урадили. Свако од нас својим говором и делима слика сам себе и прави представу о самом себи....", навео је, између осталог, Џаферовић.

Оцењујући то непримереним за ову институцију, Џаферовић каже да "они који су спремни да се спусте на овакав ниво, они говоре о себи, а не о држави, народу и било чему другом.

"Ово данас је био најобичнији примитивизам", оценио је Џаферовић.

Додик: Шта је ненормално у томе што смо нормални

Додик се осврнуо на критике својих колега на његов рачун због "случаја хармоникаш у Председништву" и упитао "шта је ненормално у томе што смо нормални".

Додик је на конференцији за новинаре рекао да не види шта је спорно у томе што је хармоникаш, његов пријатељ из Бањалуке, нормално ушао у зграду Председништва, где су попили по виски.

"Ко покушава да направи атмосферу ратном, за тим нема потребе. Нико овде не призива сукобе, осим неких болесних глава. Нека Комшић утврди ко. Биле су лепе песме, 'Романија', 'Српкиња је мене мајка родила' и још неке... Певао сам својој мајци, шта је ту проблем, шта се ту дешава? Шта је ненормално, то што смо нормални", упитао је Додик.

Додао је да двојица његових колега могу да раде шта хоће, јер, како је рекао, не завирује у њихове кабинете.

"Овај кабинет припада српском члану Председништва и ми смо се окупили да покажемо да нема разлога за забринутост. Сви који ките овако или онако, њихов проблем. Шта је ту ненормално и недозвољено? Где пише да не сме хармоникаш да уђе у кабинет? Где пише да се не сме певати или да ја не смем да имам алкохолно пиће у кабинету", упитао је Додик и додао:

"Ево, ја и Комшић смо у Џаферовићевом кабинету пили ракију пре неколико месеци", казао је Додик.

Како преноси сарајевски портал Klix, Комшић је потврдио да је са Додиком и Џаферовићем пио ракију.

"Додик је тада донео своју ракију да наздравимо поводом потписивања АНП-а", рекао је Комшић.

Да ли ће бити рата у БиХ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА