Најновије

ДОДИК ИХ РАЗОТКРИО: Јасно је чију трку трче Шаровић и Ивановић

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да реакције опозиционара у Републици Српској на најављено враћање надлежности показује да ни СДС ни ПДП не желе да се у БиХ поштује изворни Дејтон.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

"Из личног комформизма, али и као део погона за застрашивање Срба и Републике Српске и Младен Иванић и Мирко Шаровић се понашају као политички аналитичари који грађанима Републике Српске преносе бошњачке и ставове међународне заједнице, али никако да чујемо ставове СДС-а и ПДП-а о томе хоћемо ли дозволити да нам отму све надлежности, да нам отму и шуме и пољопривредно земљиште и воде, и химну и заставу и ваздух", рекао је Додик и истакао:

" Ако нећемо то дозволити, онда нека изнесу став својих партија како ћемо се борити за своја Уставом гарантована права".

Додик је то рекао у изјави Срни упитан да коментарише ставове које износе Иванић и Шаровић у вези са враћањем надлежности Српској.

Додик, који је и лидер СНСД-а је оценио да се, нажалост, речник и аргументација и код Иванића и код Шаровића не разликују од аргументације СДА, па је јасно и, како је рекао, "чију трку трче два ветерана политике у Републици Српској".

"Република Српска не тражи ништа што јој не припада по Уставу, не спори ништа што припада БиХ по Уставу, и за своја права бориће се искључиво политичким и правним средствима. Све оне који нам ових дана поручују да немамо право да на такав начин изађемо из неуставних аранжмана јер то није по праву, питамо јесу ли нам ''по праву'' отимали надлежности и ако јесу нека нам кажу по ком правном документу су се руководили", рекао је.

Када је реч о онима из опозицији који говоре о санкцијама политичарима, али и другим лицима у Републици Српској и о њима говоре као да учествују у креирању спискова, Додик је поручио да не потцењују народ у Републици Српској, а ни стару Библијску изреку - "нема ништа тајно што неће бити јавно".

Антифа терористи прекинули богослужење! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА