Најновије

ЕРДОГАН ПОБЕСНЕО: Руси изненада распоредили трупе широм северне Сирије, турска војска приморана да стане и заустави све офанзиве

Турске трупе не могу покренути офанзиву у Сирији због руских трупа које су изненада и без најаве распоређене широм северне Сирије.

Руска војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Турска војска, која је требало да започне офанзиву на северном делу Сирије, била је принуђена да прекине офанзивну операцију и чак заустави ударе на територију северних региона Арапске републике.

То се десило након што су практично дуж целе линије зоне војних операција Оружаних снага Турске „Маслинова гранчица“ и „Штит Еуфрата" распоређени руски контролни пунктови.

О томе још нема званичних саопштења команде Оружаних снага Русије, међутим, према неким информацијама, руски војници би заиста могли да се појаве и на неким позицијама курдских формација, док су на некима једноставно постављене руске државне заставе.

Било каква агресија у у овом случају може постати кобна за Турску и званичну Анкару.

Сваки напад турске војске ће постати директна агресија на Русију, а с обзиром на то да се овде може налазити и руско војно особље, мало је вероватно да ће Ердоган ризиковати зарад сопствених амбиција, схватајући да ће накнадни руски удари уништити све турске снаге у региону.

Протурски медији су акције Курда и Русије већ назвали провокацијом против Турске, међутим, руска страна се одлучно противи свакој агресији Турске на територију Сирије, о чему је Ердогану већ јасно стављено до знања.

Шешељ брутално одговорио на провокације из Хрватске. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА