Најновије

ШАКОВИЋА УБИО "ПРОСЈАК": Убица носио стару гардеробу, имао повез око ноге, нађен и пиштољ

Полиција наставља интензивну потрагу за убицом Подгоричанина Милића Миње Шаковића (35), једног од, наводно, вођа "шкаљарског клана", који је убијен у петак, 20 минута пре поноћи, под зидинама Старог града у Будви.

Фото: pixabay.com

Припадници Центра безбедности овог града и криминалистички техничари до раних јутарњих сати и јуче су радили увиђај, претраживали терен и саслушавали очевице и безбедносно интересантне особе, који су се у време злочина затекли у овом летовалишту.

Према незваничним информацијама, пронађен је пиштољ, којим је почињен злочин, као и бела кошуља и качкет, које је на себи имао починилац у тренутку убиства. На једном месту, изоловани су и отисци који би могли да припадају извршиоцу овог професионално почињеног убиства.

Камере са оближњих локала снимиле су мушкарца са белим качкетом на глави, који убрзано трчи након убиства. Наводно је та особа претходно пришла столу за којим је у локалу "Коковадо" са пријатељима седео Шаковић, извадила пиштољ и са удаљености од око пола метра пуцала му у потиљак. Према незваничним информацијама, убица је испалио три хица у главу Шаковића, који је пао на плочник обливен крвљу, да би након тога испалио додатна два, а потом и још три.

Шаковић је неколико година био на нишану супарника из "кавачког" криминалног клана. Полиција га је, како се јуче могло чути у Будви, више пута упозоравала да му је безбедност угрожена, али он није много марио за то. Почео је слободније да се креће након хапшења више група повезаних са "кавчанима".

Један од очевидаца рекао је да је због пуцњаве настала паника у локалу, као и у околним угоститељским објектима. У општем метежу најбоље се снашао управо убица, који је искористио тај тренутак да несметано побегне. Незванично сазнајемо да је кроз гужву за њим потрчао и један полицајац у цивилу, који тада није био на дужности, већ је са друштвом седео у другом локалу.

- Звао га је да стане, или ће пуцати. Оружје није употребио јер би тиме могао да угрозии животе других људи, који су панично бежали - причају сведоци овог немилог догађаја.

И јуче се могло чути да су пријатељи Шаковића дали изјаву полицији, и да су казали да су угледали сумњивог мушкарца који је убрзаним ходом прошао поред њиховог стола ка Старом граду, а затим да се након краћег времена вратио. Један од њих је, наводно, упозорио Шаковића, али овај није реаговао. Испоставило се да је таква процена била по њега кобна.

Убица је наводно био одевен као просјак, уз повез око ноге, док је на себи имао стару гардеробу. Претпоставља се да убица није из Црне Горе, јер, наводно, није био сигуран ко је жртва у коју треба пуцати, јер је Шаковић за столом седео са више особа, док је башта локала била пуна гостију.

Поводом овог догађаја огласио се министар унутрашњих послова Филип Аџић:

- Држава ће показати да је јача од сваког криминалног клана. Истрага иде у добром смеру. Пронашли смо више трагова и предмета, прегледани снимке са видео-надзора, саслушли већи број особа...

Рат два криминална которска клана траје од краја 2014. године, а у међувремену су се у њега укључиле и друге групе. За то време догодило се више од 40 ликвидација припадника "шкаљараца" и "кавчана", који се доводе у везу са њима. Било је, међутим, и убистава људи, који су се само нашли на погрешном месту у погрешно време и немају везу са овим ратом.

Кланови десетковани

Коментаришући убиство Шаковића у Будви, премијер Дритан Абазовић је казао да је било питање дана када ће се десити убиство:

- Свако ко је упућен у мафијашки менталитет зна да само чекају повољан тренутак кад ће се десити. Полиција је три пута раније спречавала Шаковићево убиство. Овај злочин нема везе са ДПС-ом, већ са криминалним клановима и њиховом осветничком побудом. Упркос томе, "кавачки" и "шкаљарски" клан су десетковани.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА