Најновије

ХАОС У БРИТАНИЈИ - ЧЕКА СЕ РАКЦИЈА ЏОНСОНА: Два министра поднела оставке - "народ је спреман да чује истину"

Британски министри здравља и финансија, Саџид Џавид и Риши Сунак, поднели су у уторак оставке у влади премијера Бориса Џонсона, јавља Ројтерс.

"Разговарао сам са премијером како бих му пренео одлуку о оставци. Била је велика привилегија да будем на овој позицији, али ми је жао што не могу да наставим мирне савести", навео је Џавид на Твитеру.Сунак је рекао да је невољно дошао до закључка да "не може овако више да се настави".

"Јавност с правом очекује да се влада води како треба, компетентно и озбиљно. Схватам да је ово можда мој последњи министарски посао, али верујем да се за одређене стандарде вреди борити и зато подносим оставку", истакао је министар финансија на Твитеру.

У писму премијеру Џонсону, такође објављеном на његовом Твитер налогу, Сунак је указао на "огромне изазове" са којима се Британија суочава, додајући да је народ "спреман да чује истину".

"У припремама за наш предложени заједнички говор о економији следеће недеље, постало ми је јасно да су наши приступи фундаментално различити", нагласио је Сунак.

Можда би разлог оставки могло да буде ОВО.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА