Најновије

Амери још увек мисле да је Путин наиван као Јељцин! Да ли ће НАТО поставити нове нуклеране ракете у Европи?!

Русија је одговорила на одлуку САД да суспендује Споразум о ИНФ-у како би га званично напустила 6 месеци касније. Међутим, Москва је уверена да неће употребити оружје којим би прекршила историјски споразум, иако га је развила, све док се такво америчко оружје не појави у Европи и другим регионима.

Војници НАТО-а (Фото: eur.army.mil)

Алијанса нема планове за постављање нових система са нуклеарним оружјем у Европи, чак и након престанка Уговора о ИНФ-у, изјавио је заменик генералног секретара НАТО-а Рос Готемелер у интервјуу за немачке новине “Зидојче цајтунг”.

- Сада ћемо разговарати о томе како одговорити на нове руске ракете. У исто време, не планирамо распоредити нове копнене системе с нуклеарним оружјем у Европи - рекао је Готемелер, коментаришући шта би могло да уследи након завршетка ИНФ-а.

Она је додала да су врата за преговоре још увек отворена, а Вашингтон је још увек спреман да задржи споразум ако Русија уништи ракете 9М729. Изјава је уследила убрзо након што је шеф НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио да Алијанса припрема кораке у случају окончања Уговора о средњим нуклеарним снагама (ИНФ), додајући, међутим, да не жели нову трку у наоружању.

Небензја очитао лекцију немачком колеги у Савету безбедности УН. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снаге НАТО-а током интензивних војних вежби

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА