Најновије

ЛИНТА ПОСЛАО МОЋНУ ПОРУКУ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Ево шта је пожелео Србима преко Дрине!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта, данас је честитао руководству и грађанима Републике Српске државни празник Дан Републике Српске - 9. јануар и пожелео мир, напредак, срећу и успех на свим пољима.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

- Република Српска је настала као вишевековни сан српског народа западно од Дрине да живи у слободи, да несметано негује и чува национални и културни идентитет, да се економски развија и да никад више не дозволи да се над њим деси геноцид, масовни злочини, етничко чишћење, угњетавање и дискриминација - навео је Линта.

Истиче да се морамо стално са захвалношћу и поносом сећати бораца који су положили своје животе за одбрану Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату и одавати им почаст.

Република Српска се, каже Линта, у ових 28 година постојања одупрла многим и непрекидним изазовима и покушајима њеног оспоравања и негативног квалификовања што траје до данас и наставиће се и у наредном периоду.

- Због тога је од стратешког значаја за њен опстанак и развој да српски народ буде јединствен око кључних државних и националних питања.

Линта истиче да охрабрује чињеница да се развијају и јачају свеобухватни стратешки односи између Србије и Републике Српске и уверен је да ће Србија увек чврсто стајати иза Републике Српске, да ће је активно помагати кроз конкретне пројекте како то чине председник Александар Вучић и Влада и да ће бити гарант Дејтонског споразума.

- Посебно је важно да се више никад не дозволи ново одузимање и отимање надлежности и развлашћивање Републике Српске у корист БиХ, што је дугорочни циљ њених непријатеља - навео је Линта, истичући жељу да Република Српска настави да стално јача на свим пољима и буде место слободе и благостања за српски народ и све њене грађане који је признају и поштују.

Мук у Банјалуци због говора Милоша Бикобића Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА