Најновије

ШТО МУ НЕ РЕЧЕ ДА СМО ПРИЈАТЕЉИ ОД РИМСКЕ РЕПУБЛИКЕ! Вучић изнео разочарење председнику Израела због КИМ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Израела Исаком Херцогом и том приликом нагласио да је признање независности Косова од стране Израела било "разочарање за Србију и њене грађане", саопштено је из председништва.

Исак Херцог и Александар Вучић (фото: Јутјуб)

Вучић је изразио жељу да Србија са новим руководством Израела, којем је пожелео успех у раду, унапреди билатералне односе, додаје се у саопштењу.

Председник Србије је изразио очекивање да ће председник Херцог и Израел наставити да пружају подршку дијалогу Београда и Приштине, као једином начину за решавање, за Србију, осетљивог питања Косова и Метохије.

Вучић и Херцог су изразили очекивање да ће две земље успоставити чешће контакте, како би редовно разматрале теме од заједничког интереса.

„Сматрамо веома важним да Србија и Израел, кроз сарадњу, дају допринос политичком и мирном решавању свих спорова, сукоба и отворених питања“, рекао је председник Вучић.

Саговорници су изразили интерес за унапређење војно-економске сарадње, као и сарадње у области енергетике, културе, образовања и спорта.

Подсетимо, приликом посете, тада премијера Вучића, Израелу 2015. године, тадашњи премијер Израела Бењамин Нетањаху је изјавио да су Срби и Јевреји пријатељи хиљадама година, још од временска Римске Републике. Дакле, од пре Христа. Вучић се на те речи кисело смешио, не разумејући ништа. Како се то пријатељство старије од две хиљаде година растурило, па је Израел признао Косово, најбоље би могао да одговори сам Вучић. Можда одговор треба тражити у чланцима неких наших медија, који су открили да је српска државна штампарија Топчидер, у којој се штампа и део пасоша Израела, урадила израелске оригиналне пасоше за припаднике иранских обавештајаца, смртних непријатеља Тел Авива. Епилог је да је Нетањаху пре свог одласка са места премијера признао Косово.

Пала одлука у Грчкој, да ли ће признати Косово читајте ОВДЕ.

Извор: Н1, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА