Најновије

"Беливукова гарда прстен око Вучића, сад му треба нова"

У тренутку кад било ко од актера "падне" из разлога које власт не контролише или то чини само делимично, као што је то случај са Јовањицом, Беливуком или Небојшом Стефановићем, открива се афера. Редовно је обелодањује председник и гради се мање или више фантастична прича, чији је циљ да се председник заштити колико је могуће, на начин у који ће највећи број бирача поверовати - изјавила је за недељник "Време" професорка права Весна Ракић Водинелић.

Веља Невоља (Илустрација: Јутјуб/Правда)

- Оно што је близу реалности јесте да је преседник разговарао са лицима која су прислушкивана, да теме нису биле везане за фудбалску игру, али јесу за лица која се мотају око стадиона, а поверено име је физичко спровођење политичких наређења - каже професорка.

Она је рекла како је криминална група Вељка Беливука имала улогу "преторијанске гарде" и "заштитног прстена" око председника Србије Александра Вучића, који је, како је навела, сада разбијен.

- У спрези са деловима полицијског апарата, и то са Жандармеријом, имала је улогу преторијанске гарде (телесна гарда римских царева). Сад кад је разбијена, извесно је да му треба нова. Аутократе се никада не ослањају само на институционализовани државни апарат јер тај ипак зна за неке границе које се морају поштовати - објаснила је професорка Ракић Водинелић.

Истакла је да је све више јавних исказа о улози групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, а да је последњи о ометању формирања опозиционе власти у Владимирцима 2016. године.

- Група је имала физичких извршилаца наређења власти, везаних за спроводјење избора, за накнадну измену изборних резултата, за прекрајање изборне воље грађана - нагласила је Ракић Водинелић.

Како је Бајден доживео Вучићеву судбину, погледајте ОВДЕ.

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА