Најновије

ДОДИК: Нема разлога за страх због злонамерних прича о рату

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да Босна и Херцеговина никада није била стабилна, али да нема ниједног разлога да се неко забрине због прича о рату.

Милорад Додик (ФРото: Јутјуб)

Додик је на Јахорини рекао да само они злонамерни који покушавају да направе још више зла форсирају приче о сукобу и рату.

"Нико овде не потенцира сукоб и рат, али очигледно има неких, који су извештавали кад је овде био рат, а којима то изгледа егзотично, па покушавају да направе такву врсту приче", додао је Додик, преноси РТРС.

Истакао је да су све активности које предузима Република Српска редовне, потпуно легитимне, уставне и законите.

"То је уставан процес који Република Српска покушава да уради и урадиће, ништа друго се не изазива. Очигледно да политичко Сарајево покушава да наметне другачију перцепцију о томе. Апсолутно мислим да нема бојазни у том погледу јер ће Република Српска и читава БиХ живети у миру", поручио је Додик.

Истакао је да Република Српска не прави пројекат одвајања и сецесије и да се понаша у складу са Уставом.

"Доносићемо само прописе у складу са Уставом и нашим надлежностима, а оне надлежности које су дате БиХ нећемо дирати, али не желимо насиље високог представника", рекао је Додик.

Додао је да се Република Српска понаша у складу са Уставом и никога не изазива и да има право на своју војску и да Република Српска неће партиципирати у заједничким институцијама које нису уставне.

До 20. октобра биће уређени сви закони

Додик је изјавио да Република Српска има право на своја овлаштења, да се понаша у складу са Уставом и никога не изазива.

"Република Српска ће до 20. октобра имати уређене све законе, 25. ћемо изаћи с тим и 26. заказати седницу Народне скупштине Републике Српске која ће донети закључке и законе и поставити нови, односно стари уставни систем", истакао је Додик, преноси РТРС.

Поновио је да ће Република Српска вратити овлашћења која јој по Уставу припадају и истакао да Република Српска има право на своју војску.

Коме је припало власништво над Цетињским манастиром, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА