Најновије

ДОДИК ТРАЖИ ЈЕДИНСТВО: Околности су тешке и деликатне

Република Српска је гарант опстанка и слободе не само за српски, већ и све друге народе који живе на овим просторима, поручио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и изразио наду да ће на данашњој седници НСРС бити потврђено јединство и досадашњи ставови по питању одбране интереса Републике Српске.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

"Република Српска нема скривене намере. Наше деловање је транспарентно и јавно окренуто поштовању слова Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ, али пре свега заштити надлежности интереса Републике Српске, народа које представљамо и од којег ми је указано поверење без обзира у којој се политичкој странци налазимо", рекао је Додик у обраћању посланицима на посебној седници парламента.

Српски члан Председништва БиХ је рекао да су представици Српске опредељени за будућност Републике Српске као успешне, стабилне и утемељене на принципима на којима почива Дејтонски мировни споразум, изградњи мира и стаблности у заједници која функционише и у којој ће се поштовати права свих конститутивних народа кроз дијалог и компромис без било каквих примеса интервенционизма са стране.

"Зато морамо бити окупљени око српског јединства у садашњим тешким и деликатним околностима када имамо притиске као никада раније. Морамо више него икада борити се за очување Републике Српске, поштовање слова Дејтона како се Српској не би отргло оно што има и како би јој се вратило оно што је имала, а што јој је отето", истакао је Додик.

З бог чега Приштина напада Москву, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА