Најновије

ПРОМЕЊЕНА СУДИЈА У СЛУЧАЈУ БЕЛИВУК: Одлука није образложена

Виши суд у Београду променио је судије у поступку против Вељка Беливука и његове групе и случај доделио већу судије Винке Берахе Никићевић. Суд је ово учинио пошто је судија Зорана Трајковић, која је првобитно добила овај случај, од тада на боловању. Одлуку о промени судија суд још није званично образложио.

Веља Невоља (Илустрација: Правда/Јутјуб)

Суђење Вељку Беливуку, један од највећих случајева организованог криминала у земљи, још није почело јер је судија Трајковић на боловању од кад јој је додељен предмет у новембру прошле године. Након више од три месеца чекања суд је ипак одлучио да случај преда другој судији, Винки Берахи Никићевић и већу које чине још и судије Вера Вукотић и Владимир Дуруз.

Бераха Никићевић би у наредних месец дана требало да закаже почетак суђења Беливуку и члановима његове групе који су оптужени за пет бруталних убистава, отмице, мучења и силовање, као и за продају дроге и поседовање велике количине оружја.

Тужилаштво је у шестомесечној истрази утврдило да су Беливук и његови сарадници намамљивали, отимали, а потом их убијали у кући у Ритопеку, надомак Београда. Ова група блиско је сарађивала са кавачким криминалним кланом, а убијали су углавном припаднике супарничких екипа, тврди тужилаштво. Након убистава њихова тела су секли и млели у машини за млевење меса, па бацали у Дунав, пише у оптужници.

Судија Винка Бераха Никићевић суди већ 26 година у београдским судовима, а највећи део каријере судила је у случајевима ратних злочина. Између осталог, осудила је чланове парамилитарне формације „Осветници” за отмице, мучење и убиства муслимана из села Сјеверин код Прибоја. Осудила је и бившег полицајца Босне и Херцеговине у случају „Тузланска колона“.

Нису јој непозната ни суђења организованом криминалу. Чланица је већа које је првостепено осудило Драгињу Бајић, супругу сарадника нарко-боса Дарка Шарића, за прање новца, а суди и у поступку који се води против „ваљевске групе“, пише КРИК.

Извор: КРИК

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА