Најновије

АЛЕКСАНДЕР ЧЕФЕРИН ГОСТ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ: "Овде се осећам како код своје куће" (ФОТО, ВИДЕО)

Гост Фудбалског савеза Србије у Спортском центру ФСС у Старој Пазови био је председник УЕФА Александер Чеферин.

Фото: Јутјуб

Први човек европског фудбала дошао је у друштву једног од најближих сарадника, директора националних асоцијација у УЕФА Зорана Лаковића.

Уважене пријатеље из УЕФА угостили су заменик председника ФСС Ненад Бјековић, генерални секретар Јован Шурбатовић, почасни председник Томислав Караџић, директор А тима Стеван Стојановић и селектор А репрезентације Драган Стојковић.

Дан раније председник УЕФА био је на промоцији књиге свог оца Петера, где се такође срео са бројним особама из српског фудбала и српског спорта. Господин Чеферин је последњи пут у Београду био 2019, док је први пут СЦ ФСС обишао у марту 2017. године.

- Синоћ је било одлично, опуштено са много пријатеља. Ретко имам посете у некој држави где се осећам тако добро. Што се тиче тренинг центра, за мене је фасцинантан. Верујте ми да сам видео практично све тренинг центре у Европи, ово немају ни највеће земље - истакао је председник УЕФА на почетку разговора за Фудбалски савез Србије.

Господин Чеферин је затим прокоментарисао и сарадњу са ФСС.

- Прво, нисам неки дипломата. Искрено могу да кажем да је сарадња са ФСС,  председником и генералним секретаром, идеална. Не може бити боља. Овде се осећам као код куће.

Уважени гост из УЕФА посебно се осврнуо и на ангажман Драгана Стојковића у ФСС на месту селектора А репрезентације са којом се пласирао на СП у Катару.

- Пикси је био легенда као играч, а сад видимо колико је добар тренер. Имате одличну екипу и за мене пласман на Светско првенство није ништа сензационално. Ви то заслужујете и ја сам сигуран да ће резултат Србије на Светском првенству бити одличан.

По много чему Светско првенство у Катару ће бити специфично, све селекције биће у једном граду, такмичење се одржава у практично зимском периоду…

- Иако је специфично светско првенство због тога што се одржава у новембру и децембру и на малом простору, сигуран сам да ће организација бити одлична. Баш су се посветили и раде много на томе. Биће другачије, занимљивије.

Следеће године су избори у УЕФА. Господин Чеферин је већ добио велику и писану подршку скоро свих чланице европске куће фудбала, међу првима је био Фудбалски савез Србије. Имали смо информацију да их је било 48, али нас је председник УЕФА демантовао.

- Нове су информације, преко 50 Савеза је послало писмену подршку. Фудбалски савез Србије је био један од првих, што ми много значи - завршио је разговор председник УЕФА Александер Чеферин

БЈЕКОВИЋ: Чеферин је човек фудбала

Заменик председника ФСС Ненад Бјековић такође је бираним речима говорио о господину Чеферину, коме се захвалио на доласку и подршци.

- Утисци су изванредни. Захваљујем се господину Чеферину на доласку и што нам је пружио прилику да проведемо два дана заједно, разменимо искуства и причамо о сарадњи. Господин Чеферин је нашом сарадњом и више него задовољан, као и ми односом УЕФА према нашем Савезу. Он је човек из фудбала, са којим је увек корисно и пријатно разговарати. Захвални смо му на свему и верујем да ће се наша сарадња наставити и бити још боља у будућности.

ПИКСИ: Похвале првог човека европског фудбала импонују и мотивишу

Селектор А тима Драган Стојковић захвалио је господину Чеферину на доласку и изнео утиске после дводневног дружења.

- Имати за госте првог човека УЕФА Александра Чеферина и његовог сарадника, високог функционера УЕФА Зорана Лаковића, свима у ФС Србије представља задовољство. Велика је част имати тако угледне и еминентне госте и пре свега пријатеље. Дружење са њима, у ова два дана, проведено је на најбољи могући начин. Када се утисци буду слегли, заиста ће бити максимално позитивни - рекао је селектор.

- Драго нам је да има позитивно мишљење о нашој организацији и да види напредак Фудбалског савеза Србије у свим сегментима. То је оно што радује и охрабрује људе који се баве фудбалском политиком да наставе да српски фудбал уздижу и чине га бољим, лепшим и поноснијим. Када добијете речи похвале од првог човека европског фудбала то заиста импонује и мотивише да будете још бољи.

О повећању броја играча на СП

Од 23. јуна оно о чему се причало постало је и званично, ФИФА је повећала број играча на завршном турниру СП са 23 на 26. Један од оних чија је ово била иницијатива био је Драган Стојковић, током боравка у Дохи, приликом жреба за групну фазу такмичења на СП.

- Идеја се родила на панел састанку свих селектора у организацији ФИФА у Дохи. Мене, али сматрам и све остале селекторе, радује таква одлука. Као што сам и тада рекао, поновићу – мислим да је 26 играча оптималан број. То апсолутно не мења ништа, чак са људске стране, а не само тренерске, даје једну добру сатисфакцију, како мени, тако и свим играчима који ће се наћи на том списку. Много ми је драго због те одлуке и поздрављам је. Честитам ФИФА на разумевању и једној веома паметној и логичној одлуци - констатовао је селектор Србије.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА