Најновије

ВЕЛИКО ПОВЛАЧЕЊЕ УКРАЈИНАЦА У ХАРКОВ - НОВИ ПРЕСЕК СТАЊА: Руска војска уништила стотине нациста! (ВИДЕО)

Руска војска наставља специјалну војну операцију у Украјини. Непријатељ трпи значајне губитке.

Фото: mil.ru

Током офанзивних дејстава на подручју рафинерије нафте Лисичанск, нанети су велики губици 10. брдско-јуришној бригади Оружаних снага Украјине.

Према речима заробљених припадника ове бригаде, 108. батаљон је потпуно уништен. Од 350 људи у овој јединици, остало је само 30 војника.

У јединицама 115. механизоване, 79. десантне и 25. ваздушно-десантне бригаде Оружаних снага Украјине које делују на правцу Лисичанск, ситуација са храном је критична. Забележени су бројни случајеви напуштања положаја и дезертирања војних лица због глади.

Као резултат удара руске артиљерије, у селу Расадник Харковске области уништено је до стотину милитаната нацистичке формације „Кракен“ и око 10 јединица војне технике. Команда нациста одлучила је да напусти своје положаје и повуче остатке јединице у Харков.

Оружане снаге Руске Федерације настављају са ударима по војним објектима на територији Украјине.

Високопрецизно наоружање Ваздушно-космичких снага Русије уништило је за један дан четири командна места, укључујући батаљоне територијалне одбране Харков-1 и Харков-2 код Харкова и базу за обуку страних плаћеника у близини града Николајева.

Такође су погођени: људство и војна опрема Оружаних снага Украјине у 32 округа, база за поправку опреме Оружаних снага Украјине у Лисичанској области, осам складишта муниције и наоружања у Шевченковским рејонима Херсонске области. , Спорни ДПР, Николајев и Очаково Николајевске области, као и база горива у округу Кулбакино Николајевске области.

У оквиру контрабатеријске борбе, високопрецизно оружје Ваздушно-космичких снага Русије погодило је два украјинска вода вишецевних ракетних система „Град“ у Калиновској и Александровско-Калиновској области, као и два артиљеријска вода у рејону Авдијевке, који су гранатирања насеља ДНР.

Оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија погођени у једном дану: 39 командних места, шест складишта муниције, артиљерије и минобацачких јединица у 68 округа, укључујући јединицу самоходних артиљеријских постројења француске производње Цезар на острву Кубански, као као и људство и војна техника у 216 округа.

Оперативно-тактичка авијација Ваздушно-космичких снага Русије у рејону Баштанка Николајевске области оборила је у ваздуху авион МиГ-29 Ваздухопловства Украјине.

Поред тога, у Троицком округу Одеске области, на ватреном положају уништена је самоходна паљбена јединица противваздушног ракетног система Бук-М1.

Руски ПВО системи су током дана оборили два авиона Су-25 у рејону Курулка Харковске области, Квитневе у Херсонској области и хеликоптер Ми-8 Ваздухопловних снага Украјине у Архангелској области Николајевске области.

Такође, девет украјинских беспилотних летелица је оборено у областима насеља: Веселе, Иљичевка, Шестаково, Питомник, Липци, Терноваја, Сулиновка Харковске области, Томина Балка Херсонске области, Стаханов и Кантемировка Доњецке Народне Републике.

Поред тога, пресретнуто је седам украјинских балистичких ракета „Точка-У“ у областима Пески-Радковски, Капитоловка, Червони Оскол Харковске области, Тјагинка, Новокондаково Херсонске области и осам ракета вишецевног ракетног система у областима. Каменка, Бражковка Харковске области, Кримки, Новоселивка, Јароваја Доњецке Народне Републике и преко Змијског острва.

Укупно је од почетка специјалне војне операције уништено: 221 авион, 134 хеликоптера, 1.391 беспилотна летелица, 351 противваздушни ракетни систем, 3.853 тенка и друга борбена оклопна возила, 692 вишецевна борбена возила. , 3.052 оруђа теренске артиљерије и минобацача, као и 3.907 јединица специјалних војних возила.

Извршени су ракетни удари по објектима одбрамбене инфраструктуре Оружаних снага Украјине у Дњепропетровску. Снимак акције погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА