Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) РУСИ УНИШТИЛИ ЕКТРЕМИСТЕ ИЗ ГРУПЕ ''КРАКЕН'': Погођени термобаричним пројектилом

Специјалне снаге 6. армије Русије нанеле су губитке екстремистима из батаљона Кракен у области Харков. Објављен је снимак пораза националиста.

Руска војна операција у Украјини (Фото: РИА Новости()

Телеграм канал '’Развед дозор'’ објавио је видео запис о уништавању екстремиста из Кракена од стране руских специјалаца. Указује се да су националисти погођени термобаричним пројектилом из противтенковског ракетног система.

На снимку можете видети како руски специјалци надгледају непријатеља који се креће у шумском појасу. Када се екстремисти окупе на једном од својих положаја, гађају их противтенковским пројектилом. Након тога, локацију националиста заузимају руски специјалци. На том месту се виде мртви припадници батаљона „Кракен“.

Наводи се да је убијено укупно 15 националиста и уништена 3 комада опреме, укључујући два теренска возила и један оклопни аутомобил Мамба Мк2 Е. Претходно су ова борбена возила у Украјину испоручена из Естоније. Међутим, руска војска је већ повратила најмање један оклопни аутомобил групе Кракен.

Батаљон „Кракен“ је украјинска националистичка формација која делује у Харковској области. Њима руска страна на терет ставља почињење ратних злочина у виду малтретирања и убијања ратних заробљеника, као и цивила.

Које Путинове речи се плаше у Пентагону, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА