Најновије

"ЗЕЛЕНСКИ ЈЕ ХИТЛЕР" Медведев огорчен на последње изјаве украјинског председника

Изјаве украјинског председника Володимира Зеленског о томе да целокупно руско становништво сматра одговорним за војну операцију у Украјини звуче као идеје Адолфа Хитлера, изјавио је данас заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Дмитриј Медведев. (Фото: ria.ru)

- Адолф Хитлер је био последња особа која је покушала да спроведе такве идеје против читавог народа. Има ли још питања о карактеру украјинских власти - написао је Медведев на свом Телеграм каналу, преноси ТАСС.

Зеленски је данас позвао западне земље да забране улазак свим Русима на годину дана како би спречили Москву да анектира још украјинске територије.

Украјински председник је у интервјуу за Вашингтон пост оценио да су најважније санкције затварања граница јер "Руси одузимају туђу земљу".

Додао је да "Руси треба да живе у свом свету док не промене своју филозофију".

Он сматра да та мера треба да важи и за руске држављане који су напустили земљу у знак протеста против поступака власти у Москви.

По његовом мишљењу, одговорност за напад на Украјину сноси "целокупно становништво Русије".

Москва је најавила да ће у деловима у Херсонској и Запорошкој области на истоку и југу Украјине 11. септембра бити одржан референдум о прикључењу Русији, упоредо са регионалним изборима који су већ заказани.

Зеленски је у недељу упозорио да, ако Москва настави спровођење референдумима о прикључивању Русији на територијама под својом контролом, преговори са Украјином или њеним међународним савезницима неће бити могући.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА