Најновије

Срби и Хрвати имају капацитет да формирају власт на нивоу БиХ (ВИДЕО)

СНСД са својим коалиционим парнерима, ХДЗ БиХ и "осморка" имају капацитет да формирају власт на нивоу БиХ, рекао је председник СНСД-а Милорад Додик, након састанка са представницима "осморке".

Договор (Фото: Pixabay)

Истакао је да ће следеће седмице бити одржани оперативни састанци.

- Имамо структуру за формирање власти. Решаваћемо и питања економије и инфраструктуре. Разговарали смо о формирању Савета министара и других органа - рекао је Додик, који је и председник Републике Српске.

Нагласио је да ће први пут упоставити посебну процедуру за бржи пролазак развојних пројеката.

Истакао је да постоји разумевање.

- Република Српска остаје на принципу европских интергација. Имамо пун капацитет да формирамо стабилне структуре власти на нивоу БиХ и да се у оквиру тога крећемо ка ономе што је потребно да учинимо како би обезбедили нормално функционисање у складу са Уставом БиХ - навео је Додик.

Потпредседница СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да је састанак делегације СНСД-а са "осморком" о формирању власти на нивоу БиХ показао ефикасност и намеру да се ради конструктивно у наредном периоду.

Председник странке "Народ и правда" Дино Конаковић задовољан је атмосфером и конструктивним разговором на данашњем састанку делегација СНСД-а и "осморке", истичући да је врло брзо постигнут договор у неколико области, укључујући област енергетике.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА