Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Косово - највећи концентрациони логор у Европи

Сјеверни дио Косова, постао је оно што је Варшавски гето био у Другом свјетском рату. Срби су тамо третирани као стока коју контролира НАТО – албанска војна сила. Потпуно су беспомоћни. Србија им, осим реторички, ни у чему не помаже. НАТО трупе и албанска жандармерија се над Србима иживљавају на најсвирепије могуће начине. Београд сваки час пријети војном интервенцијом, а с друге стране тврди како га албанске провокације неће испровоцирати, јер Србија не жели више да ратује!?

Пише: Емил Влајки

Јучер, карте су се по тко зна који пут отвориле. Албански „легално изабрани“ начелници опћина гдје су Срби апсолутна већина, хтјели су ући у „своје“ канцеларије. Срби су се томе успротивили . И онда се десило оно што се десило. НАТО (КФОР) је навалио на Србе свим оружјима бранећи албанске узурпаторе. Наводно, ови су начелници легално изабрани, А НАТО, својом оружаном силом, брани „демокрацију“ од Срба!!! Човјек не зна да ли би се смијао или плакао.

Гледам како медији о овоме извјештавају. Сви преносе догађања, али нитко не напада НАТО окупаторе. Да, али кривац ипак постоји!. За власти и медије, то је Курти! Тко је Курти? Апаратчик у рукама Америке која је и изродила ово наказно чедо! Не смије ни дисати без дозволе Американаца!

Али овај пут, тврди Дрецун (видјети мој чланак: Кога то Дрецун оптужује), криви су они који нису дозволили Србима да изађу на изборе и изаберу своје представнике (Тко ли би то могао бити?).

Београдски аналитичар, опозиционар, Анђелковић, цинично иде много даље, Тврди, како су власти у Београду све то изманипулирале по систему „Што је горе, то боље“. По њему, Запад ће након оваквих инцидената који могу запалити читав Балкан, схватити да треба и Србима нешто дати, па ће присилити Албанце да прихвате формирање Заједнице Српских Опћина, а београдске власти ће то схватити као своју велику побједу над НАТО-ом и прогласити се „спасиоцима косовских Срба“.

Е мој Анђелковићу! Ако ви и београдске власти мислите да ће се то десити у смислу да ће ЗСО добити било какву супстанцијалну аутономију ван албанског „Косовског устава“, а то значи као да се ЗСО није ни формирала, онда сте тешке наиве. То се никада неће десити!!!
Него да вам кажем што ће се десити. Бит ће исто као у Варшавском гету. Ако се декларативна мирољубива политика Србије настави, народу на Косову ће у једном тренутку пући филм, пошто га, осим изјавама, нитко стварно не помаже, и дићи ће устанак против окупатора, или ће се колективно иселити. TERTIUS NON DATUR EST  – НЕМА ТРЕЋЕГ РЈЕСЕЊА. СРБИ СУ ПРЕПОНОСАН НАРОД ДА БИ ЖИВЈЕЛИ У РОПСТВУ.
Прва ми је опција ипак вјеродостојнија. Ако се дигну на устанак, настрадат ће као и Јевреји у Варшавском гету када су се дигли против нациста.

Пристајање на овакав сценариј, без да се помогне свом народу, се назива „европски пут“. То је пут насиља, бешчашћа, губитка идентитета и територијалног интегритета. Поред бомбардирања, демонизирања, уцјена и окупације њихових територија, што још Србима треба да се деси па да прогледају и да кажу ДОСТА!

И завршио бих јучерашњом изјавом Новака Ђоковића који је спреман да жртвује каријеру ради Косова.

- Нисам политичар и немам намеру да улазим у дебате политичке. Јако ме боли као Србина то што се догађа на Косову, наши људи који су протерани из општина. Најмање што сам могао да урадим је ово, осећам одговорност као јавна личност и син човека који је рођен на Косову, осећам потребу да покажем подршку и целој Србију. Не знам шта будућност доноси за српски народ и Косово, али је врло потребно да се покаже подршка.

- Не знам шта ће бити, знам да је било примедби од стране интернационалних новинара, да ли ће ме казнити. Немам задршке, опет бих поновио исто. Против ратова сам и било којег конфликта, то сам увек исказивао у јавности.
Ова ситуација са Косовом је преседан по повељи УН и свих права, јако ми је жао што смо у ситуацији у којој се налазимо. Косово је наше огњиште, наше упориште, највећа битка се тамо десила, најважнији манастири се налазе тамо... Много разлога постоји, а поготово зато што је то истина.

Више текстова Емила Влајкија прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА