Најновије

OCCRP: Мило Ђукановић - највећи криминалац 2015. године

ПОДГОРИЦА - У свим животним сферама се на крају сваке године проглашава "личност године", а црногорски премијер, Мило Ђукановић, носилац је титуле - највећи криминалац 2015. године.
Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Њему је ову титулу доделила организација OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project), односно, међународна организација која се бави извештавањем о организованом криминалу и корупцији. У образложењу се наводи да је он творац највеће клептократије и организованог криминала на свету, те да никада званично није радио ништа, сем што се бавио политиком. Сваке године ова организација номинује по једну личност, а међу досадашњим добитницима су Владимир Путин, руски председник, Илхам Алијев, председник Азербејџана, а титула је додељена и парламенту Румуније. Организацију чини више међународних невладиних организација и преко 50 новинара. Ђукановић се повезује са италијанском мафијом, шверцом цигарета, те водећим балканским криминалцима. О самој међународној организацији се не зна много, али обзиром да је титулу криминалца доделила Владимиру Путину, политичару који је познат управо по разбијању организованог криминала и корупције која је остала као наслеђе распалог СССР-а, велико је питање колико је организација објективна, а колико политички мотивисана.
Прочитајте још:НЕ, НЕ ИДЕ У „РИКВЕРЦ“: Нови руски супертајни ловац (ВИДЕО)ПРАВОСЛАВЦИ, ДАНАС ЈЕ НАЈВАЖНИЈИ ДАН ЗА МУШКАРЦЕ: Ово обавезно морате да урадите
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА