Најновије

ПРОНАЂЕНИ ДОКУМЕНТИ: Украјински СБУ наредио да се униште сви докази о спроведеној специјалној операцији МХ17 (ФОТО)

Новине “Under Absolute Secrecy“ су се докопале фотокопија докумената сачињених од стране Служе безбедности Украјине, значајних за специјалу операцију која је започета од стране СБУ како би пронашли и уништили све доказе о масовним убиствима која су се десила на небу над Донбасом 17. јула 2014. године, извештава руски thesaker.is.

Олупина малезијског авиона у Украјини (Твитер)

Новине “Совершено секретно“  су покренуле сопствену истрагу:
“Разрешавање мистерије несреће Боинг МХ17. Операција Службе безбедности Украјине “Чишћење“ 1.део“
– Наредба за спровођење посебних процедура како би уништили податке о специјалној операцији.
– Наредба за спровођење ефикасних превентивних мера међу сведоцима специјалних операција које су спроведене 17. јула 2014. године.
– Наредба за идентификовање и задржавање сведока експлозије цивилног авиона.
– Наредба за поновно распоређивање и регруписање војника који су били распоређени да служе своје службене дужности на подручју села Грабово у региону Доњецка.
– У склопу специјалне операције, команда да се униште сви материјали који указују на присуство борбених авиона који су спровели борбене мисије у том одређеном подручју 17. јула 2014. године.

Извор ових фотокопија

Редакција је прво на ова документа реаговала са скептицизмом. Већина њих, судећи по рупама са стране, била је извађена из неких фасцикли и фотографисана. Ове наредбе, шифровани телеграми, планови и декрети су написани у службеним формама на званичним меморанумима са исписаним “Служба Безпеки Украини,” што значи Служба безбедности Украјине (СБУ), као и на обичним листовима А4 папира.
Сви ови документи садрже потписе, резолуције, број датотеке и печате. Материјал генерисан од стране тајне бирократије украјинске безбедности је дошао у руке редакције, и тај експлозиван материјал би требало да доведе до међународног скандала и требало би да доведе председника Украјине Порошенка и његове генерале на оптуженичку клупу Хашког трибунала као ратне злочинце.
Особа која је дала ове документе се појавила ниодкуда и нестала негде. Током неколико састанака у току месеца, он је променио пет СИМ картица и променио своју мејл адресу три пута.
На питање зашто је одлучио да достави ова документа баш овој редакцији, он је одговорио да их он поштује као новинаре листа "Совершено секретно".
На питање ко је он и како је успео да дође до тајних СБУ докумената, он је одговорио отприлике овако: “Ово је осредњи резултат дугог и вредног рада. У Украјини имам неколико старих пријатеља којима је више мука од тога да се све намешта и да се извлаче са тим. Они момци су избирљиви, међутим, с једне стране они желе да ова копилад добију оно што заслужију, али с друге стране, они желе малу сигурносну мрежу. Зато желе нешто новца за ова документа.“ Након што је споменуо новац, редакција је постала помало тужна. Финансијска моћ ове редакције и њиховог партнера Новинарске агенција за федералне истраге ФЛБ.ру је скромна. “Верујте ми,“ рекао је он. “Ја лично само желим да та СБУ копилад добију оно што заслужују.“
Копије ових докумената су изгледале легитимно. Касније су предата једном од Лубјанка (Московска криминалистичка полиција) стручњака на испитивање, и он је истакао да су сва ова документа сачињена у складу са правилима управљања која потич из КГБ-а. Многи старији радници службе безбедности Украјине су бивши радници КГБ-а. Наравно, аутентичност ових докумената се може утврдити, не од стране новинара, чак ни од стране полицијског експерта, него од судом именованих истражитеља, који морају проучити оригиналне наредбе и декрете.
Оно што је важно је да коначно, после три година од авионске несреће, имена стварних сведока и вероватно стварних извршилаца овог убиства, почињу да се појављују. И зато су новине “Совершенно секретно“ најавиле јавну истрагу “Хајде да откријемо тајну Боинг МХ17 несреће.“

Специјална СБУ операција да се ликвидирају докази

Као што се сећате, неки сведоци “обарања цивилног авиона“ су били становници насеља у том подручју авионске несреће.
Они су приказани од стране руских масовних медија и сведочили су да се тог дана када се догодила трагедија чула јака експлозија и да су видели борбене авионе. Али, да ли ико зна о судбини украјинског војника који је сликао напад војних авиона украјинског ваздухопловства на Боинг МХ17 и кога су претражила украјинске контраобавештајне службе 24. јула?
Као што је један оперативни извор рекао – овај човек се звао Вјачеслав, имао је чин наредника, служио је у једном од минобацачких елемената АТО-а. Вјачеслав је направио фотографије “обарања цивилног авиона“ користећи свој ајфон 4.
Говоримо о њему у прошлом времену, јер је тај наредник умро, а умро је под чудним околностима. Вјачеслав је убијен из снајпера док је био ван борбене зоне. У време своје смрти, Вјачеслав је био једини са млађим чином међу вишим официрима око себе. Његове личне ствари су одмах однели СБУ официри, али је дан раније, рекао је извор, Вјачеслав успео да пренесе фотографије свом познанику – команданту минобацачке екипе војне јединице А1556, официру Андреју Владимировичу Дрозду. Шта је све сиријска војска заузела у јучерашњим борбама погледајте ОВДЕ.
Извор: The saker, Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Први тренуци након пада малезијског авиона ухваћени камером
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА