Састојци:
- 4 јаја
- 100 мл уља
- 400 мл јогурта
- 2 кашичице соли
- 7 кашика кукурузног брашна (белог или жутог)
- 7 кашика обичног белог (меког) брашна
- 1 кесица прашка за пециво
Фил:
- 300 . ситног сира
- 350 г свежег или замрзнутог спанаћа
- мало соли (зависи колико је сир слан)
Припрема:
Умутите јаја, додајте уље, јогурт, со, брашно и прашак за пециво. Све умутите.
Тепсију пречника 30 цм. или четвртасту 25x25 цм. подмажите уљем и поспите брашном (може и пек папир).
Излијте половину теста и ставите да се пече око 10 минута у већ загрејаној рерни на 200 степени.
Припремите фил, исецкан спанаћ измешајте са сиром, посолите ако треба.
На печено тесто ставите фил, па прелијте други део теста. Можете посути семенкама лана, сусама, чиа семенке, сунцокрет...Пеците док фино не порумени око 35 минута, све укупно се пече око 40-45 минута. Ако печете у већој тепсији онда ће биту брже печено.
Рецепт за ћуфте пуњене качкаваљем у тесту прочитајте ОВДЕ.
Извор: Информер