Најновије

Веља Невоља с Вучићем на Инстаграму? А био сам вам добар кад сам закопавао оружје у Јајинцима...

Хапшење Вељка Беливука познатог као Веља Невоља показује да је дефинитивно пукла љубав између вођа криминалне групе коју су чинили ови навијачи Партизана и самог врха државе. Сарадња је трајала још у време када је групу водио Александар Станковић - Сале Мутави чије је убиство изазавало бурну реакцију државних функционера на челу са тадашњим министром полиције који је најавио бруталан одговор државе.

Опште је познато да Беливукова група није могла да делује без знања државног врха, поготово толико дуго, па се поставља питање када су службе одлучиле да Вељу Невољу ипак пусте “низ воду”.

Станковић је био осуђен на вишегодишњу казну затвора, али му је издржавање одлагано. Када је убијен, на лице места је наводно дошла и тадашњи државни секретар у МУП-у Дијана Хркаловић, која је на врло емотиван начин реаговала на убиство.

Салета Мутавог је на месту главног боса заменио Веља Невоља. Веза државе са његовим криминалним гангом је постала још очигледнија. На мрежама су се појављивали снимци убиства на једној вождовачкој пумпи за које, иако је убица лако препознатљив, нико није ухапшен. Партизанов стадион је постао тврђава ове групације која је радила шта је хтела.

Од прославе убистава припадника другог клана, шамарања Саве Милошевића, па све до довођења људи од којих је узиман рекет. Београдом је кружила прича да је познати јутјубер Бака Прасе доведен на стадион и да му је тражено да плаћа 15.000 евра месечно за заштиту. Када је упитао од кога, добио је прост одговор: „Па од нас!“.

Група је због повезаности са државом била толико јака да је Беливук ослобођен оптужби за убиство иако је на месту злочина нађен низ доказа укључујући и његов ДНК на вратима зграде где се убиство десило. Беливук је у затвору када је приведен урлао сатима: „Сад ме хапсите, а био сам вам добар кад сам закопавао оружје у Јајинцима!“ (оружје нађено у једној од монтираних афера како неко покушава да убије Александра Вучића). Беливук је ослобођен јер је утврђено да је полиција компромитовала доказе нађене на месту убиства неправилним поступањем, а да је ДНК грешком наведен у извештају!

Пре неколико месеци је постало јасно да Беливук и екипа почиње да угрожава и сам државни врх јер су почели са отмицама људи и слањем делова тела отетих супругама. У исто време градом је прохујала прича да је Веља Невоља напао у једном београдским локалу, чак и Звонка Веселиновића са којим се сукобио око неког посла. Реаговао је и сам Вучић изјавама да је мафија помислила да је јача од државе, да појединци отимају људе, рекетирају.

Беливук се склонио из земље на неко време. Наводно је комуницирао са самим врхом државе преко инстаграм профила. Сам се хвалио да тако контактира и са Вучићем лично. После неког времена се вратио у државу. Приликом посете Црној Гори покушано је његово убиство, како упућени тврде по налогу из Београда. Осујетила га је црногорска служба безбедности.

И на крају свега, Вељко Беливук – Веља Невоља је ухапшен. Шта ће се даље дешавати са њим, шта ће бити са његовом екипом која је армија у малом, шта ће бити са Дијаном Хркаловић која је повезивана са овом групом још из времена Салета Мутавог – остаје да се види.

Оно што је чињеница да су криминалци у Србији повезани са самим врхом државе и да ће те везе морати да буду обелодањене у времену које долази.

Ухапшен кум Мила Ђукановића. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА