Најновије

ОВО НИКАКО НЕ ВАЉА! Ђоковић послао узнемирујућу поруку, цела Србија прича о његовим речима

Ноле је забринут!

Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Иако Србија има најбољег тенисера на свету, Новак Ђоковић је изнео алармантне податке.

Невероватно је да се тренутно тенисом у нашој земљи бави неких 1500 играча, док је пре 15 година било чак 8000 регистованих тенисера.

- Веома сам страствен по том питању и волим да се бавим младима. Док Јанко Типсаревић није отворио своју академију, на овим просторима није било сличне организаицје која би помагала младим тенисерима. Заиста ми је драго да сада у Београду имамо две академије и надам се да ће их бити више. Мислим да је то услов за одрживост овог спорта јер нажалост тенис у Србији умире. До пре 15 година имали смо осам и по хиљада регистрованих играча, а сада имамо око хиљаду и по. Разлог за то је наш клупски тенис, више немамо квалитетно такмичење на том нивоу, а то је основ за развој - поручио је Ђоковић.

Први рекет света истиче да је за тенис веома битно да се доста ради тимски, што у овом моменту није случај.

- Ја сам тако почео, тренирао сам и играо са Виктором Троицким, заједно смо путовали и дружили се. Многи данас раде само са једним тренером, али мислим да то није добро јер ће вас други људи инспирисати да будете бољ и развиће вам тимски дух, а то се не постиже индивидуалним тренинзима. Ја сам имао срећу да сарађујем са Јеленом Генчић и сличним људима, који су утицали на мене као тенисера, али и као човека. Због тих тренинга сам развио многе вештине, а данас код младих то не видим. Ми ћемо са нашом академијом покушати до да остваримо – нама је битан холистички приступ и мултидисциплинарност. Није довољно само тренирати, морате посветити живот тенису уколико желите да успете - закључио је најбољи тенисер света. 

Владика Јоаникије ће наследити митрополита Амфилохија? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА