Најновије

МАЂАРИ ХАПСЕ НАВИЈАЧЕ СА ЛГБТ ЗАСТАВАМА: Строго се држе правила (ВИДЕО)

УЕФА је званично забранила свим навијачима Холандије да носе заставе у дугиним бојана у својим "фан зонама", као и на стадиону "Пушкаш Арена" током меча осмине финала Еура. Допуштене ће бити само заставе у бојама репрезентације.

ЛГБТ застава (Фото: Pixabay)

Навијачи Холандије су пристигли у Мађарску где ће њихова нација играти меч осмине финала Европског првенства против Чешке, а обезбеђење Европског првенства је морало да им одузме све заставе које промовишу ЛГБТ заједницу, јављају извори с лица места.

Наиме, навијачи "Орања" су у знак протеста против Мађарске, која је недавним законом ограничила слободу и ширење информација о ЛГБТ заједници, дошли са заставама у дугиним бојама, с којима су хтели да уђу и на стадион, међутим, УЕФА је стала на пут томе и забранила је све оно што нема везе са земљом из које долазе.

Изузев застава, навијачи су носили и знојнице у истим бојама, а и капитен Холандије, Ђорђино Вајналдум ће на утакмици против Чешке носити капитенксу траку у дугиним бојама на којој ће писати и порука "Једна љубав" (One Love).

Преко 10.000 навијача је стигло из Холандије, а Нилс Борст, један од њих је рекао да их је у Будимпешти затекло непријатно искуство.

- Сви навијачи који су имали обележје ЛГБТ заједнице су избачени из фан зоне, док су неки и ухапшени. Немам представу када ће све ово престати, општине у Холандији су у знак протеста подигле заставе у дугиним бојама против закона у Мађарској - истиче забринути навијач из Холандије.

Зашто британски тајни агенти нису више оно што су некада били, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА