Најновије

Бил Гејтс створио “вакцина пасоше” који се убризгавају у крв! Да ли га имате?

Фондација Bill and Melinda Gates обезбедила је финансирање студије чији је циљ да забележи историју вакцинације пацијента убризгавањем ензима [званог луцифераза] под кожу. Студија је објављена у часопису Science Translational Medicine 18. децембра 2019.

Илустрација (Фото: pixabay. com/ Правда)

Истраживачи са Технолошког института у Масачусетсу (МИТ) пронашли су начин да евидентирају историју вакцинације пацијента. Укључује убризгавање ензима испод коже који садржи податке истовремено са давањем вакцине.

У саопштењу за штампу МИТ-а за 2019. годину, инвеститори су сугерисали да је метода ињекције углавном за помоћ земљама у развоју у којима су традиционални медицински картони ретки, или не постоје.

Као што се наводи у саопштењу за медије, људима ће се, буквално, убризгати вакцина пасоши. Пандемија ковид-19 можда је открила праву сврху овог ензима, јер вакцина почиње да постаје обавезна широм света, а земље сада почињу да примењују вакцина пасоше.

Пре павидемије ковид, кампање вакцинације у земљама у развоју биле су отежане често због немогућности чувања медицинске документације. Стога је тешко одредити коме је потребна одређена вакцина.

Аутори студије тада су изјавили да у подручјима у којима се папирне картице за вакцинацију често губе, или их уопште нема, а електронске базе података су нерегулисане, ова технологија би могла да омогући брзо и анонимно откривање историје вакцинације пацијената како би се осигурало да је свако дете вакцинисано.

Истраживачи МИТ-а покушали су да створе метод за евидентирање информација о вакцинацији на начин који не захтева централизовану базу података, или другу инфраструктуру.

Вакцине  често, попут оне против заушки и рубеоле (ММР) захтевају размак од неколико доза у одређеним интервалима. Међутим, без тачних и поузданих евиденција, нека деца можда неће добити све дозе.

Да би створили децентрализовани запис о вакцинацији, истраживачи су развили нову врсту квантних тачака на бази бакра (нанокристали) које зраче благу суб-инфрацрвену светлост коју може да очита одређена врста паметних телефона.

Тачке имају пречник око четири нанометра и налазе се у малим биокомпатибилним сферама дужине 20 микрона. Капсулација омогућава да ензим остане на месту испод коже након инекције. Истраживачи су осмислили да се ензим убризгава путем фластера са микроиглицама, а не традиционалним шприцем и иглом.

Када се нанесу на кожу, микроиглице дуге 1,5 милиметра делимично се растварају ослобађајући супстанцу у року од око два минута. Селективним учитавањем микрочестица у микроиглице, фластери остављају узорак на кожи који је невидљив голим оком, али га паметни телефон може скенирати.

Истраживачи су изјавили да су тестови на кожи мртвог човека показали да ензим може да емитује светлост и до пет година.

Метода је такође тестирана на пацовима, користећи фластере са микроиглицама који су испоручили квантне тачке заједно са полио вакцином.

Истраживачи су открили да су ти пацови генерисали имуни одговор сличан одговору пацова који су примили традиционалну полио вакцину.

У то време истраживачи су планирали да прошире количину података који би могли да се кодирају у један образац, омогућавајући им да укључе информације попут датума примене вакцине и броја серије вакцине.

Рекли су да су квантне тачке безбедне за употребу на овај начин јер су инкапсулиране у биокомпатибилни полимер.

Инвеститори студије наведени су на дну студије и укључују фондацију Bill and Melinda Gates.

Узимајући у обзир да су ове студије спроведене годинама пре пандемије ковид-19, пре разматрања вакцина пасоша, важно је запитати се да ли је то све време био план. Штавише, како знамо да ова технологија већ није примењена?

Ко ће да одговара за Вучићев циркус са вакцинама? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: dailyexpose.co.uk/ Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА