Најновије

СТИСКА УСНЕ, ЛОМИ ПРСТЕ... Експерт ФБИ анализирао Вучића: "Видим седам знакова, то је школски пример..."

Џо Наваро, некадашњи ФБИ агент и експерт за невербалну комуникацију, наставио је да на Твитеру анализира председника Србије Александра Вучића, који приликом свог обраћања јавности прави гримасе, стиска руке, уздише и користи се многим другим невербалним начинима комуникације.

Вучић показује нелагодност (фото: Твитер)

Тако је данас на Твитеру објавио видео председника Србије Александра Вучића који се на недавној конференцији за медије грчи од нелагодности када чује глас новинарке Н1 Жаклине Таталовић, те је Вучића у твиту описао као "школски пример нелагодног понашања".

Навео је у првом обраћању да Вучић јасно показује свих седам знакова нелагодности, међутим у наредној објави је поново анализирао његову фацијалну експресију, истакавши да је ту и више од седам знакова нелагодности.

- Као што сам и обећао, ево невербалних знакова нелагодности. И да, има их више од седам - написао је Џо Наваро.

Судећи по анализи некадашњег ФБИ агента, невербални знаци нелагодности код председника Србијс су скупљање обрва, стискање усана, подигнута рамена, образи су му поруменели, ломљење прстију, стиснути мишићи подлактице, спуштена брада...

А затим се надовезао на твит Жаклине Таталовић приликом посете војницима у друштву министра одбране Небојше Стефановића, те је описао војника који стоји поред Вучића, а који, како каже, покушава да скрене пажњу са председниковог говора.

- Гледајте војника који носи беретку с десне стране, имајте на уму како се очи окрећу напред-назад, а грудни кош се издваја кад се убрза говор. Скреће пажњу с говорника и показује своју забринутост - написао је Наваро.

Конференција за медије која се види на снимку одржана је у касарни у Панчеву, само неколико дана после хапшења Беливука, у фебруару ове године. Сви новинари су стајали с Вучићеве леве стране, што објашњава и поглед војника. Вучић не гледа у Жаклину Таталовић која прва поставља питање о Беливуковом хапшењу, већ окреће главу ка степеништу, с друге стране.

Џо Наваро је двадесет пет година радио за ФБИ као специјални агент за процену понашања и контрашпијунажу. Данас је један од водећих светских експерата за невербалну комуникацију и саветник највећих мултинационалних компанија. Ванредни је професор на Универзитету Сејнт Лео а често држи предавања и на Харвардској пословној школи.

Написао је тринаест књига. Шта нам свако тело говори његово је најпознатије дело, преведено на двадесет девет језика.

Зашто Ана Брнабић каже да председник Вућић није убијао, читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА