Најновије

"Вечерас у 19 часова сви испред Председништва!"

- Позивам грађане који се брину за будућност живота у Србији да се у што већем броју одазову позиву Сава Манојловића и организације "Крени промени" како бисмо заједнички испред Председништва Србије послали поруку да неће проћи још једна превара Вучићевог режима. Уплашени због нарастајућег народног незадовољатва због очигледно закулисних и коруптивних радњи везаних за компанију Рио Тинто, Вучиић и његови сарадници су осмислили план да изведу медијску представу у којој ће наводно зауставити спорни пројекат покретања рудника литијума у долини Јадра - поручује Мирослав Паровић из Народног слободарског покрета.

Он тврди да је Вучићев план, који је преко Тони Блера усаглашен са менаџментом Рио Тинта, да се укине уредба по којој је рудник литијума уписан у просторни план Републике Србије као и да се не издају нове дозволе за истражна права.

- Ово је наравно класична превара и замајавање јавности јер како се уредбом укинуо просторни план, након избора се новом уредбом поново може вратити на снагу. Што се тиче истражних права она су свакако истекла, а компанија Рио Тинто уопште нема потребу да их настави јер су са тим делом пројекта завршили. Како бисмо избегли све даље преваре од стране Вучићевог режима неопходно је да актуелни сазив Народне скупштина  изгласа мораторијум на ископавање литијума на најмање двадесет година. На овај начин ће се омогућити да се прикупе неопходна искуства на бази којих се реално могу сагледати утицаји, штете и користи од овог вида рударења.  Уједно, данашњи скуп испред Председништва је прилика да грађани искажу свој протест и због нелегално спроведеног референдума о промени Устава – каже Паровић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА