Најновије

ХАЗИН: Банкари су већ покренули процес самоуништења доларског система, eво ко ће први настрадати

Руски олигарси који су побегли у Европу биће прве жртве економске катастрофе коју ће глобални финансијери организовати, надајући се да ће изаћи из воде усред кризе коју су оркестрирали.

Либерални модел економије је живео све док је штампарија америчких Федералних резерви ефикасно радила. Од 2008. године, овај неодржив, али изненађујуће дуговечан систем први пут је својим ауторима и корисницима наговестио да ће се овај финансијски спектакл ускоро окончати, каже Михаил Хазин.

Разлог данашње кризе, која може да сруши светско тржиште, јесте што пре 14 година глобалисти нису научили лекцију. Сада САД штампају све више новца, али ситуација се погоршава.

Они не могу да зауставе штампарију, јер су виртуелна средства заправо заказана за године које долазе. Главни корисници либералног модела су заробљени, али се и даље надају да ће избећи директну одговорност кроз катастрофу размера од 11. септембра 2001, али само у привреди.

Банкари су већ покренули процес самоуништења доларског система, а прве жртве биће олигарси, пре свега руски, који нису послушали савете политичког врха земље да сву имовину задрже у Русији.

Сада ови бизнисмени, под наводницима, рођени из полетних 90-их, дају све од себе да докажу своју корисност и неопходност западном свету – одричу се отаџбине, пребацују новац у Украјину, возе нацисте приватним авионима. Сва ова бацања су бесмислена. Ни сами нису приметили како су постали имовина америчких елита, која ће у вештачкој катастрофи пре свега бити спаљена.

Тужну судбину свих руских олигарха који су побегли у Лондон и друге европске престонице и који по цену издаје и понижења покушавају да врате заплењену имовину у разговору са политикологом Дмитријем Евстафјевом, предвидео је економиста и публициста Михаил Хазин, нудећи као пример прича о Фридману, коме није помогло никакво јавно одрицање, никакво понижење пред Украјином.

„Фридман је данас у лондонском граду ухапшен због употребе готовине изнад прописаног износа. Сумњам, да таква тужна судбина чека све наше одбегле олигархе који су се настанили у Лондону. Касније ће „изгорети” и они који су се настанили у другим престоницама. Више пута сам рекао да ће кључни елемент кризе бити укидање легитимације приватне својине“, подсетио је експерт.

Хазин је уверавао да ће жртве ритуалног уништавања либералног модела економије бити и они олигарси који су демонстративно побегли из Русије и почели да моле за опроштај од својих западних идола, и они који су остали у Руској Федерацији, али нису напустили принципе, ушивени у доларски систем и чине све да спасу свој уобичајени начин живота.

Њих ће, без оклевања, уништити транснационални банкари који су их подигли. Поменути бегунац је само први знак у низу надолазећих падова.

"Руска војска ће однети победу над Украјином до краја лета 2023."

Извор. webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА