Најновије

ПОКРЕНУТ ПОСТУПАК РУШЕЊА АБАЗОВИЋА: Узалуд, немају довољно гласова

Посланички клубови ДПС, СДП, ЛП, СД и ДУА предали су данас Скупштини Црне Горе иницијативу за изгласавање неповерења Влади бог "државно неодговорног понашања премијера Дритана Абазовића" који је раније данас потписао Темељи уговор са Српском православном црквом. Иницијативу је потписало 36 посланика.

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Како се наводи у заједничком саопштењу клубова, разлог за подношење предлога су изостали резултати Владе на плану реализације оних приоритета који су утврђени приликом њеног избора, "а тичу се реформи правосудног система, јачања система владавине права, интензивирања процеса европских интеграција, консолидације економске политике у земљи и реорганизације система здравствене заштите у условима пандемије коронавируса која траје".

"Даље, игнорантским поступањем председника Владе Дритана Абазовића према ставовима најзначајнијих научних установа у земљи, укључујући Црногорску академију наука и уметности, као и истакнутих стручњака и организација цивилног друштва, те стављањем односа са СПЦ у први план, при чему је властитим неодговорним поступањем довео до подизања тензија у друштву и до ненадокнадивог губитка времена потребног за квалитетно испуњавање обавеза из европске агенде, ова Влада је изгубила легитимитет", наведено је у поднеску упућеном парламенту.

Додаје се како је закључено да је "због свега наведеног, а у намери да се заштите витални државни интереси Црне Горе и сачува шанса да земља крене путем европске интеграције, подношење иницијативе за изгласавање неповерења 43. Влади Црне Горе било неопходно"

УРА поручила: Нема већине за неповерење влади

Грађански покрет УРА премијера Дритана Абазовића саопштио је данас да не забрињавају најаве партија да ће покренути процес изгласавања неповерења, јер, како истичу, за то неће имати већину.

"За изгласавање неповерења влади неће имати већину јер верујемо да ће Скупштина Црне Горе и партије у њој знати да се на прави начин одреде према одговорној и рационалној државној политици насупрот нетрпељивости, неоснованим тензијама, проблемима и екстремизму", саопштено је из овог покрета на Твитеру.

Из Уре су поздравили потписивање Темељног уговора са Српском православном црквом и, како су навели, "решавање овог деценијског питања којем је неосновано придати огроман значај".

О потписивању Темељног уговора прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА