Најновије

Апел држави да хероја избави из шиптарског казамата

Поводом хапшења нашег брата и саборца, Синише Јевтића, на територији Kосова И Метохије, дана 30. Маја 2023. године, од стране косовске полиције, ми, његова браћа саборци издајемо следеће саопштење, како у циљу истинитог информисања нашег Српског народа, тако И одбране нашег брата по оружју, Синише Јевтића.

Синиша Јевтић (Фото: Јутјуб)

Пише: Поповић Горан, саборац из херојске 125. моторизоване бригаде 

Синиша, иначе, припадник херојске 125. Моторизоване бригаде, 5.Батаљона Војне полиције из Kосовске Митровице, одликован медаљом за одбрану И безбедност отаџбине на Kошарама 1998-1999. године, тешко рањаван у леђа И руку од непријатељских шиптарских гелера, био је обичан војник батаљона војне полиције, а не командант Kошара, како наводе Албански медији.

Дана 30. Маја 2023. године креће на Kосово И Метохију превасходно ради одласка у манастир Бањска, ради, како договора око донације за сам манастир, тако И пружања моралне подршке Српском народу који је у само пар дана пре тога доживео, по ко зна који пут понижавање, батињање од стране косовске полиције, како одраслих тако И наше деце.

Дана 30. Маја са пријатељем, колима прелази административни прелаз “Јариње”, да би их недуго затим припадници косовске полиције, ”Управе за борбу против тероризма”, са седиштем у Приштини, на препад лишили слободе, под изговорм сумње у припремање терористичких дела И дела против уставног поретка И безбедности “репубике Kосово”??

Привођењем у полицијску станицу им се потура 5 ножева, 1 кљешта, 1 чекић, 1 маска, 1 метална штангла, 4 ролне лепљиве траке, а све то због сумње за учествовање у протест Српског народа због новоизабраних председника шиптарске националности у већински Српским општинама.

Одговорно тврдимо да је Синиша на себи имао ципеле, фармерке, мајицу са натписом “Kошаре”, своју беретку (коју са поносом увек носи са собом где год да путује по територији републике Србије), заставу републике Србије, коју је носио у торби, поред две конзерве паштете И једне јакне.

Говоримо о човеку који се бави хуманитарним радом, који несебично помаже све борце инвалиде ратова од 1990. до 1999. године, који је укључен у едукацију Српске деце И омладине везано за историју Српског народа кроз разне манифестације протеклих година. Човек који помаже И болесној деци наших сабораца коју је друштво нажалост препустило забораву, причему му помажу сви саборци који то могу, као И сав наш народ како из земље тако И из дијаспоре.

Желимо да напоменемо И одговорно тврдимо да ми честити Српски борци (ветерани), конкретно мислим на нас који смо се витешки борили 1998-1999 на KиМ, нећемо дозволити да нашег брата саборца, Синишу Јевтића, суде терористи за ратне злочине и тероризам. Ми, Српски војници, бранили смо честито сву Српску И Албанску децу, жене И старе од ОВK-а терориста.

И сада говоримо сви као један, укључујући И нашег брата Синишу Јевтића, да ће држава Србија моћи, не дао Бог, да поново рачуна на све нас, као на Kошарама, Паштрику И осталим местима, како некад тако И сад до последњег војника за одбрану отаџбине Србије, за одбрану наше деце, жена И старих, тако нам Бог помогао.

Стога апелујемо на владу, председника И све државне институције да сместа помогну једном од нас, свом хероју, оцу троје деце, борцу, војнику, Синиши Јевтићу у моменталном ослобађању из казамата у Гњилану.

Захвални,
Борци (ветерани) републике Србије

Извор: Националист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА