Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Србин против "цивилизације"

Данас се игра меч стољећа у тенису. Може се успоредити са мечом у боксу Мухамеда Алија против Формена у боксу, или Фишера против Спаског у шаху. Свјетски број 1, Алкараз, двадесет година, игра против Ђоковића, свјетског броја 3, тридесет шест година; финале прије финала.

Пише: Емил Влајки

Свијет дрхти од страха. Ако овај „арогантан“ Србин добије и овај слем, постат ће најуспјешнији тенисер свих времена. Један Србин, припадник „геноцидног народа“, стравично.

Али Ђоковић је већ добио све одлучујуће битке. Њему су се супротстављали не само државе, него и континенти! Покушали су га обезвриједити, удаљавати са терена, блатити, третират као криминалца. Узалуд! Он их је све побјеђивао. А након сваког добивеног меча, одлазио би међу своје навијаче и скупа с њима скандирао „Косово је Србија“. Коначно је, прије пар дана, након што је добио још један меч, написао на камери: „Косово је срце Србије“! То је видјело неколико милијарди људи!!!

Није могуће прогнозирати резултат данашњег надметања – уз исти талент, бит ће то борба између младости и искуства - ; уосталом, то више није ни важно. Нема Ђоковић шта више доказивати. Ако побиједи, „цивилизирани“ свијет че црчи од муке: можда ће се и урушити. Ако изгуби, тај свијет ће одахнути и његови ће медији ће блатити и понижавати Ђоковића до бесвјести. Али, тко их шиша: навикли су Срби и на много горе ствари од ове распадајуће цивилизације.

Више текстова Емила Влајкија прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА