Најновије

КОКЕЗА НАПУСТИО ФСС: "Био сам уз Вучића кад многи нису смели..." Ево и ко га је наследио

Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Kокеза одлучио је да поднесе неопозиву оставку на ту функцију.

Славиша Кокеза, некад и сад (фото: Јутјуб)

Kако је Кокеза навео у саопштењу, оставку подноси суочен са оптужбама и бруталним нападима на своју личност, а ради одбране части и угледа који се скрнаве.

"Желим да обавестим моје сараднике, као и спортску и фудбалску јавност, да се повлачим са функције председника Фудбалског савеза Србије. У жељи да, пре свега, репрезентацији омогућим неопходан мир, спреман сам за нову борбу у којој ћу све учинити да демантујем нападе на моје име и личност", навео је Kокеза.

Славиша Kокеза никад није и неће бити сумњиво лице људима са којима је близу 20 година делио исте вредности, додао је он.

"Поштујући све оно што се у том односу изградило, нико не треба Александра Вучића и Србију да брани од Славише Kокезе, јер Славиша Kокеза је био уз Александра Вучића и Србију када многи то нису смели или хтели. Поносан тада, поносан и сада када се брутално износе опасне неистине које су наравно нанеле штету и функцији коју више нећу да обављам. Повлачим се с места председника Фудбалског савеза Србије како бих целог себе ставио у службу правде и истине које ће бити моја водиља у будућем периоду", навео је Kокеза.

Овим чином, истиче Kокеза, желим Фудбалском савезу Србије и нашој најбољој репрезентацији, пред којом је старт у квалификацијама за првенство света, да обезбедим мир и стабилност, како би се са што мање проблема фокусирали на предстојеће изазове од којих су утакмице против Републике Ирске и Португалије можда и кључне у борби за пласман на СП у Kатару 2022. године.

"Срећан сам, задовољан и поносан што ће на том путу државни тим предводити по мом мишљењу највеће име у историји нашег фудбала, Драган Стојковић. Њему, као и свим људима у систему Фудбалског савеза, желим много успеха у будућности", поручио је Kокеза.

Kокеза је на функцији председника Фудбалског савеза Србије провео скоро пет година, односно од маја 2016. године.

У његовом мандату фудбалери Србије успели су да изборе пласман на Мундијал у Русији 2018. године.

Kокеза је недавно био приведен на информативни разговор у Служби за борбу против организованог криминала.

Заменик председника Марко Пантелић обављаће дужност председника, након што је Славиша Кокеза поднео оставку, до избора новог првог човека организације, саопштено је из Фудбалског савеза Србије.

"ФСС обавештава јавност да је Славиша Кокеза поднео оставку на место председника Савеза. У складу са чланом 49 и чланом 50 Статута ФСС, заменик председника Марко Пантелић обављаће ту дужност до избора новог председника ФСС", наводи се у саоопштењу.

Такође, на основу члана 46 става 2 Статута, заменик председника ће заказати седницу Извршног одбора у првом расположивом термину, након утакмица квалификација за СП 2022, како би биле донете одговарајуће одлуке о даљим корацима у раду Фудбалског савеза Србије.

Kокеза је на функцији председника Фудбалског савеза Србије провео скоро пет година, односно од маја 2016. године.

У његовом мандату фудбалери Србије успели су да изборе пласман на Мундијал у Русији 2018. године.

Kокеза је недавно био приведен на информативни разговор у Служби за борбу против организованог криминала.

А како је Кокеза био опседнут Ексобаром и како га је опонашао у свему, читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг, РТС

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА