Најновије

ОВАКО БИ ИЗГЛЕДАО НАПАД НА ИЗРАЕЛ, ПА И ГОРЕ ОД ТОГА: Објављене слике иранског бомбардовања Ал-Танфа (ФОТО)

Неколико новинара и активиста поделило је 21. октобра фотографије које приказују последице напада на амерички гарнизон Ал-Танф на југу Сирије 20. октобра. Слике приказују велику штету у гарнизону, који угошћује око 200 америчких војника, као и десетине сиријских милитаната из прокси групе "Револуционарне командне војске". У нападу није било жртава.

Иранска војска (Фото: Јутјуб)

Према америчкој Централној команди, база је била гађана самоубилачким дроном и ракетама. Напад је наводно покренут истовремено из Сирије и Ирака. САД су успоставиле гарнизон Ал-Танф 2016. године како би блокирале стратешки аутопут који повезује сиријску престоницу Дамаск са Багдадом, главним градом Ирака.

САД још нису изнеле никакве детаље. Међутим, оне задржавају своје "право на одговор" у време и на месту које одаберу. Снаге које подржава Иран у Сирији и Ираку незванично су окривљене за овај снажни напад.

Прошле недеље, Оперативна соба савезника Сирије, која командује снагама у Сирији а које подржава Иран, обећала је да ће одговорити "веома оштро" на израелске ваздушне нападе 13. октобра када су гађали предграђе древног сиријског града Палмире. Ваздушни напади су изведени из ваздушног простора Ал Танфа.

Ако је напад на Ал-Танф заиста био одговор на недавне ваздушне нападе на Палмиру, иранске снаге би ускоро могле покушати да изврше сличан напад на Израел.

САД треба више да размишљају о одбрани, јер тамо руске ракете стижу за само 15 минута. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА