Најновије

СКОЛЕ СЕ КЛЕО ДА НИЈЕ УБИО АРКАНА, АЛИ ОВО ЈЕ ПРЕЋУТАО! Први је изјавио саучешће, а после 3 мецеса сурово је убијен!

Пре 20 година, 15. јануара 2000. убијен је Жељко Ражнатовић Аркан, а за само неколико недеља, почела је крвава освета! Убијени су Бранислав Лаиновић Дуги, Зоран Давидовић Ћанда, Радослав Трлајић Тралаја, било је "колатералних" жртава, потом и Зоран Ускоковић Сколе, а годинама касније многи други.

Жељко Ражнатовић Аркан (Фото: Јутјуб)

Када су у „Интерконтиненталу“ убијени Жељко Ражнатовић Аркан, Миленко Мандић и Драган Гарић, као један од организатора троструке ликвидације спомињан је Зоран Ускоковић. Иако је по новинама писао да нема никакве везе са овом мафијашком ликвидацијом, убијен је после само неколико месеци.

Човек који се готово никада није оглашавао у медијима, међутим, у том периоду је одлучио да се огласи и изнесе своју верзију улоге у Аркановом убиству.

Говорило се: "Аркана је убио онај који му је први дао читуљу". А, Сколе је био тај који се међу првима последњи пут опростио од Ражнатовића. Да ли је то било довољно да га и оптуже за његову смрт остало је до данас непознато.

У последњем интервјуу који је дао аутору филма „Видимо се у читуљи“ Војиславу Туфегџићу, Сколе је, између осталог, рекао да му је непријатно због тога што путем медија мора да демантује гласине о својој умешаности у злочин.

Заједнички послови

- Читав Београд зна да смо Аркан и ја имали заједничке послове везане за фудбал, да смо улагали у добре играче, али да смо сарађивали и у другим пословима. Били смо добри пријатељи. Никада нисмо разменили ружну реч, нити долазили у ситуацију да се због нечега посвађамо. Кад је Аркан убијен, звао сам и Цецу и Мандићеву породицу да изјавим саучешће. Дао сам умрлице пријатељима. Нико од ухапшених за убиство у истрази ме није поменуо - рекао је Сколе у интервјуу који је дао око месец и по дана после убиства Жељка Ражнатовића Аркана, по повратку у Србију из иностранства, где је био у време атентата у „Интерконтиненталу“.

Ускоковић је истакао да сумња да му неко подмеће злочин, „највероватније полиција, јер новинари то сигурно не раде на своју руку“.

- Нисам имао никакав мотив за тако нешто, никаквих доказа за такву тврдњу нема, искључиво се бавим градњом објеката у Шведској и Шпанији. Као организатор убиства у „Интерконтиненталу“ поменут сам без икаквог разлога јер познајем неке од младића који су умешани у злочин. Пошто нисам ни фудбалер ни естрадна личност да бих се убудуће појављивао у медијима, овако сам само хтео да покажем да сам одржао реч и дошао кући, јер не постоји разлог да то не урадим - рекао је Ускоковић.

Он је објаснио да је у Београд стигао на неколико месеци, да је у иностранству с пословним партнерима имао непријатности због писања медија у Србији, пошто су то одмах пренеле и новине у иностранству. Међутим, навео је Сколе, успео је да изглади све неспоразуме, а да то није учинио, свакако би тужио медије у Србији за надокнаду штете.

Полиција га није саслушала

- Нико из полиције ме у међувремену није тражио јер знају да за то нема разлога. У Београду се понашам уобичајено и излазим на места на која сам и раније радо ишао. Опет не могу људима да забраним да мисле шта хоће. Моји бројеви телефона су годинама исти, нисам их мењао, а нико ме није звао да ме пита било шта - рекао је Сколе.

Три месеца након убиства Аркана, 27. априла 2000. године, у филмској потери по улицама Београда припадници „земунског клана“ ликвидирали су Ускоковића.

Међутим, у последњем интервјуу који је дао аутору књиге „Видимо се у читуљи“ потврдио је да је после ликвидације позвао удовицу Светлану Цецу Ражнатовић и изјавио јој саучешће. Иако је тврдио да је с Арканом био у добрим односима, један Сколетов познаник је у истој књизи испричао да је заправо сукоб Сколета и Аркана почео много пре убиства. Сколе је, према овој причи, био убеђен да ће га Аркан ликвидирати.

Позајмица постала дуг

- Аркан је једном приликом замолио Сколета, с којим је у то време имао коректне односе, да му позајми 80.000 немачких марака. Новац му је, наводно, био потребан за обавезе према припадницима Српске добровољачке гарде. Сколе му је без речи позајмио новац, а никакав разговор о року његовог враћања нису водили. Прошло је неколико месеци када је Сколе напоменуо Аркану да би било згодно да му врати позајмицу. Аркан му је ноншалантно одговорио: „Ма пусти, то је твоја донација за гарду.“ Сколе, међутим, није био човек који олако прелази преко увреда и евидентног показивања да га друга страна не уважава и сматра мање вредним. Поменута „несугласица“ била је тек увертира у неупоредиво значајнији сукоб - испричао је у књизи један од пријатеља Зорана Ускоковића Сколета.

Драган Николић Гаги: Сколе је наредио убиство

Драган Николић Гаги је у ексклузивној исповести за Курир потврдио да су он и Зоран Ускоковић Сколе блиско сарађивали са Жељком Ражнатовићем Арканом, као и да је Сколе постао толико близак с Арканом да му је Ражнатовић дозволио да се служи његовим именом. Гаги је из затвора Забела, у ком служи казну, потврдио да је Сколе Цеци изјавио саучешће, али је открио и да је Сколе учествовао у припреми ликвидације. На дан убиства он је, према Гагијевим речима, био у Немачкој и у телефонском разговору инсистирао да Аркан буде убијен баш тог дана у хотелу.

Земунци и Сколету

- Он је убио многе људе и живео под Аркановом заштитом док се није дрзнуо да га убије. Због тога је морао да умре свако ко је имао везе с Аркановом смрћу. После Сколетовог убиства, Арканова гарда је салутирала на његовом гробу: „Команданте, завршено.“

Никола Бајић се теретио за убиство Ускоковића, односно да је том приликом возио "ауди смрти".

- Причало се да је преко 50 људи пратило и јурило Сколета да би га гађали 'зољама'. Чуо сам да постоји пет финансијера и два наручиоца Сколетовог убиства. Не могу да кажем ко су ти људи, јер су они на слободи, а ја у затвору. Они се сада смеју к’о блесави када виде да ја одговарам да сам возећи 'ауди' пуцао у Сколета. Па, ја немам ни возачку дозволу - бранио се Бајић.Убиства Лаиновића и Гардашевића такође је негирао.

Аркан уопште није требало да буде убијен! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА