Најновије

АРКАНА СУ УБИЛИ ЈЕР ЈЕ БИО НЕЗГОДАН СВЕДОК: Писмо кључног сведока открива због чега и кога је Жељко ликвидиран!

Добросав Гаврић (45) осуђен је на 35 година затвора јер је 15. јануара 2000. године у хотелу “Интерконтинентал” убио Жељка Ражнатовића Аркана и његове пријатеље Миленка Мандића Манду и Драгана Гарића.

Жељко Ражнатовић Аркан (Фото: Јутјуб)

Било је речи да ће он из једног од најчуванијих затвора у Јужноафричкој Републици бити пребачен у пожаревачку Забелу. Гаврић тврди да би му повратак у Србију значио сигурну смрт јер би га убили Арканови пријатељи. Он је детаљно описао како је прве три године провео у самици како га неко не би убио.

Добросав Гаврић, у свом захтеву за азил, који је поднео властима Јужноафричке Републике, тврдио да није убица и навео је да је једини који је имао мотив и моћ за то убиство био тадашњи председник Слободан Милошевић. Он наводи да се Милошевић плашио Аркана као незгодног сведока против њега у Хагу.

"Једина особа која је могла да убије Аркана је био председник Слободан Милошевић. Он је био познат по томе што је био спреман и способан да убија противнике. До 2000. године Милошевића су тражиле снаге НАТО и истраживани су његови злочини. Тада се очекивало да ће бити прихваћена оптужница против њега. То је створило велики притисак на Милошевића.

За истрагу злочина је био потребан сведок високог профила који би могао да сведочи о Милошевићевом знању и одобравању злочина почињених у рату. Из тог разлога, вероватно је Милошевић наредио атентат на Аркана", пише Гаврић у захтеву за добијање политичког азила.

Гаврић тврди да није познавао Аркана и да није имао мотив да га убије. Истиче да је те вечери, 15. јануара 2000, дошао у Интерконтинентал да се нађе са друштвом и да је тада видео Аркана, али да није обраћао пажњу на њега.

"Било је пуно притисака на полицију да нађе осумњиченог, а ја сам касније невин оптужен", пише Гаврић..

"После изласка из затвора, вратио сам се у Лозницу. Тамо ја и моја породица нисмо били сигурни. Добијао сам анонимне претње и увек су ме чували, а по граду су се виђали опасне људе", наводи Гаврић у апликацији коју је Виши суд у Кејптауну одбацио као неосновану.

Другостепени суд је закључио да су им српске власти одговориле да Гаврић није починио политички злочин и да нема основа да добије статус избеглице. У одлуци наводе да су им српске власти гарантовале да му не прети смртна казна уколико буде депортован у Србију.

Звездан Јовановић објављује ко је желео мртвог Зорана Ђинђића! Више о томе ОВДЕ.

Извор: politika-ekspres.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА