Најновије

КИСИНЏЕР ПРОГНОЗИРА: Три могућа исхода сукоба у Украјини

Бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер, који је недавно напунио 99 година, поделио је своја размишљања о томе како би се сукоб између Русије и Украјине могао окончати.

Фото: Јутјуб

“Постоје три могућа исхода овог рата – сва три су још увек донекле отворена”, рекао је Кисинџер у интервјуу за часопис Спектејтор, преноси РТ.

Први сценарио би био то "да Русија стане тамо где је сада, што би значило да је освојила 20 одсто Украјине и већи део Донбаса, индустријску и пољопривредну главну област и појас земље дуж Црног мора".

“Ако се то догоди, то би била победа Москве која ће, такође, показати да улога НАТО-а неће бити толико одлучујућа као што се раније мислило”, истакао је политичар.

Други сценарио би био, објашњава он, покушај да се Русија "истисне" са Крима који се ујединио са Русијом много пре почетка специјалне војне операције. Кисинџер сматра да би тај сценарио могао да доведе до ескалације сукоба. Уколико се војна дејства наставе, "повећаће се ризик за Запад да се сам нађе у рату са Русијом", наводи Кисинџер.

Трећи сценарио предвиђа повратак на ситуацију до 24. фебруара, односно до почетка специјалне операције.

Тиме би Украјина била поново изграђена на начин на који је била пре почетка руске војне операције 24. фебруара и пренаоружана од стране НАТО-а, „ако не (учини) део ње“, сугерисао је бивши државни секретар.

“Преостала питања могу бити препуштена преговорима. То би била ситуација која је залеђена на неко време, али ће се временом превазићи ћорсокак”, уверавао је он.

Најновију колумну Ивана Пајовића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА