Најновије

РУСИ ОТКРИЛИ ПЛАН НАКОН РЕФЕРЕНДУМА У ДНР И ЛНР: Ситуација ће се кардинално променити

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да ц́е се ситуација по питању осигуравања безбедности ДНР, ЛНР и ослобођених територија Украјине после одржаних референдума о уједињењу с Русијом кардинално променити с правне тачке гледишта.

ДНР. (Фото: ria.ru)

„То ће зависити од украјинске стране. На кардиналан начин ће се променити ситуација с правног аспекта, са аспекта међународног права са свим последицама када је реч о осигуравању безбедности на тим територијама“, рекао је Песков на питање да ли ће се ситуација након референдума побољшати.

Такође, Песков је навео да су руске власти спремне за имплементацију резултата референдума у ДНР, ЛНР и на ослобођеним територијама.
Подсетимо, референдум о уједињењу с Русијом почео је 22. септембра а завршава се данас.

Русија спремна за преговоре с Кијевом, али ..

Русија је и даље спремна за преговоре са Украјином, али паралелно се мења ситуација и услови , рекао је Песков. Он је додао да циљеви специјалне војне операције остају исти.

„Председник Русије је рекао да је Русија, наравно, и даље спремна за преговоре. Али, како се мења ситуација, мењају се и услови, о томе смо више пута говорили“, рекао је Песков и подсетио да је током разговора Владимира Путина и турског лидера Реџепа Тајипа Ердогана истакнуто да је из преговора изашла Украјина и да се због тога наставља специјална војна операција.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА