Најновије

СПАС ЗА СРПСКО ЗДРАВСTВО: Прве вакцине из Русије стижу до краја недеље у Србију

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас на видеоконференцији са министром индустрије и трговине Руске Федерације Денисом Мантуровим, који је упознао са тим докле се стигло са производњом руске вакцине против корона вируса „Спутњик V”.

Вакцина (Фото: Министарство здравља Русије)

Министар Мантуров потврдио је да ће партија вакцине за лабораторијску контролу, у количини од 20 доза, стићи у Србију до краја седмице.

Председница владе рекла је да Влада Србије, заједно са председником Републике ради на томе да грађанима Србије вакцина против коронавируса буде доступна у најкраћем року, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Брнабић је истакла да је циљ да грађани могу да изаберу коју ће вакцину примити, а у складу са препорукама и одобрењима надлежних здравствених установа Републике Србије.

Премијерка је додала да је Србија заинтересована да размотри могућност заједничке производње вакцине против ковида.

На данашњој видеоконференцији учествовали су и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко, руководство Министарства здравља Руске Федерације, Руског фонда директних инвестиција, „Н.Ф. Гамалеи” и представници Министарства здравља и других надлежних здравствених установа Републике Србије, преноси Танјуг.

Председница владе Ана Брнабић ће сутра, 1. децембра, наставиће разговор са представницима компаније Фајзер, наведено је у саопштењу.

како кримски сценарио погађа још један део Украјине, погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА