Најновије

ПОЛНИ ОРГАН ПОКАЗУЈЕ КОЛИКО ЋЕ МУШКАРАЦ ЖИВЕТИ: Научници су спровели студију и открили нешто невероватно!

Научници су проучили податке од 1790 мушкараца старих између 20 и 85 година па су закључили да је еректилна дисфункција снажна назнака преране смрти, односно краћег животног века.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Познато је колико је еректилна дисфункција врло неугодна за сваког мушкарца, али мање је познато да то стање може утицати на животни век. Амерички научници упозоравају како мушкарци с овим проблемом имају 70 посто већу шансу да ће краће живети од осталих. Иако је уврежено мишљење да од еректилне дисфункције пате углавном старији мушкарци, врло је раширена и међу млађом популацијом. Скоро 20 посто мушкараца млађих од 40 година има овај проблем пише Дејли мејл.

- Ово стање може водити кардиоваскуларним болестима које повећавају ризик од преране смрти. Већ је познато како је еректилна дисфункција повезана с кардиоваскуларним чиниоцима ризика, укључујући хиперлипидемију (ненормално висок ново масноћа у крви, холестерола и триглицерида), хипертензију (високи крвни притисак), дијабетес и пушење - објашњавају научници Универзитета Мисисипи.

До тог закључка су дошли након што су проучили податке од 1790 мушкараца старих између 20 и 85 година који су учествовалии у анкети Испитивање националног здравља и прехране 2003. и 2004. године. Између осталог, питања су покривала и детаље о ерекцији. Те податке повезали су крајем 2011. са подацима оних који су у међувремену умрли и закључили како је еректилна дисфункција снажна назнака преране смрти.

Научници су открили да је 557 учесника овог истраживања имало проблема с ерекцијом, а након готово осам година њих 244 је умрло. Код њих 61 узрок смрти биле су кардиоваскуларне болести, 64 је преминуло од малигних неоплазми, 12 од хроничних респираторних болести, а остали због других узрока. У обзир су узели старост, телесну активност, националност, опсег струка, доходак... На крају су закључили како су испитаници који су патили од еректилне дисфункције имали 70 посто већу шансу од преране смрти.

Међутим, научници напомињу како овакав резултат њиховог истраживања ипак треба узети у обзир са одређеним опрезом јер су потребна још многа истраживања да би више знали о том проблему. Наиме, питање је колико су поједини испитаници реално оценили своју ерекцију, односно проблеме с њом. Студију су објавили у часопису Journal of Sexual Medicine.

Уколико се туширате на овај начин, побољшаћете здравље, ублажити депресију, али и убрзати мршављење. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА