Најновије

"Укидање дозвола „Рио Тинту“ – нова победа над Вучићевим режимом"

 - Пре нешто више од две године, када смо ову борбу снажно започели, говорило се да немамо никакве шансе. Показали смо да народ има снагу и да је, након недељног референдума, поново успео да победи Вучићев режим. Наш коначни циљ је да „Рио Тинто“ оде, али и да рудника не буде! - каже Славиша Милетић, члан Председништва Двери. 

Он каже да је јако важно да се утврди одговорност за вођење државе, не правећи разлику између бивше и садашње власти и свих оних који су се провлачили из бивше у садашњу.

- Неопходно је утврдити и одговорност локалних политичара, који су нас донедавно убеђивали да је будућност Лознице у новим радним местима које би нам донео рудник. И најважније, ископавање литијума није пожељно, како у Лозници, тако ни у једној од 11 општина или градова, где су у плану била геолошка истраживања. Осим компаније „Рио Тинто“, ниједна друга компанија са овим намерама није добродошла у Србији. Србија је држава са чистом водом и земљом, а наш највећи потенцијал јесте производња здраве хране, туризам, сеоски туризам, што су и најважнији ресурси 21. века, насупрот тврдњама експонената страних интереса у Србији да је то литијум каже Милетић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА