Најновије

ЗАХАРОВА: Од Србије траже да заборави НАТО бомбардовање и хладнокрвно убиство преко 2500 људи

Запад захтева од Србије да заборави НАТО бомбардовање 1999. године и хладнокрвно убиство више од 2.500 својих грађана, укључујући 89 деце, уништену инфраструктуру као и губитке вредне више милијарди долара, навела је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на брифингу.
Захарова

Захарова

Од Србије се тражи да окрене нову страницу историје, а о надокнади или макар извињењу нема ни речи, навела је Захарова.

"Лицемерје Запада нема граница – он марљиво игнорише напад на зграду РТС-а у Београду 23. априла 1999. године", истакла је Захарова.

Управо тада је Вашингтон показао колико заиста подржава идеале демократије – усмерио је свoje оружјe против медија под лажним изговором тзв. борбе против пропаганде, нагласила је званична представница руског МСП-а.

"Тада је Запад, предвођен САД, показао спремност да прекрши све обавезе, норме и правила, па и она које се сматрају светињом демократског друштва, ако су угрожени њихови себични интереси", закључила је Захарова.

Подсетила је на 23. април 1999. године када је НАТО у Београду "починио злочин који не застарева" и погодио зграду Радио-телевизије Србије.

"У ноћи између 22. и 23. априла 1999. године, авиони НАТО-а извели су напад у којем је погинуло 16 цивила међу којима су били техничари, уредници, шминкери, редитељи, обезбеђење и сниматељи", подсетила је Захарова.

Међутим, напад на медијску кућу не само да је прошао некажњено, већ је Запад овај злочин правдао војном нуждом, позивајући се на чињеницу да су српске комуникације и објекти медија проглашени "легитимним војним циљевима" и пре почетка операције.

Данас се испред рушевина зграде РТС-а у Београду налази споменик на коме су уклесана имена жртава и једна реч, једно реторичко питање: "Зашто?", навела је Захарова.

"Оне који се усуде да бране своју слободу и достојанство, и једноставно говоре истину, на све начине покушавају да ућуткају", закључила је Захарова.

Прочитајте ОВДЕ шта је Хамас поручио о крају рата са Израелом

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА