Најновије

У ЧАЧКУ УХАПШЕНИ ПОЉАЦИ - СУМЊА СЕ ДА СУ ШПИЈУНИ: Снимали војну фабрику "Слобода"

Припадници чачанске полиције привели су данас двојицу пољских држављана јер су неовлашћено приступили фабрици оружја "Слобода" и основано се сумња да је реч о шпијунима - сазнају "Новости"!

Фото: mup.rs

Према нашим информацијама,  Ј. Л. (26) и К. Ј. (42) снимали су прилазне путеве и фотографисали познату компанију, која је једна од најважнијих у ланцу домаће наменске индустрије. Када су припадници службе обезбеђења кренули да им прилазе, почели су да беже али су сустигнути и задржани у просторијама фабрике до доласка полиције.

Утврђено је да су у Чачак дошли још 8. маја, а у мобилним телефонима су им пронађени снимци  прилазних путева компанији "Слобода" АД, али и две фотографије  унутрашњости овог војног објекта. Како преносе наши извори из истраге, они су се невешто бранили да су фотографисали природу и да нису знали да је реч о војној фабрици. Одређено им је задржавање од 48 сати, а истрага је у току.

Иначе, ако се утврди да је реч о пољским агентима, то би био наставак специјалног рата који поједини кругови у Варшави воде против наше земље. Подсетимо, српске обавештајне службе су утврдиле да су из ове државе стизали мејлови у којима је навођено да се у авионима Ер Србије на летовима за Москву налазе подметнуте бомбе. Упркос сазнањима наше стране, Пољаци нису ни прстом мрднули да се истраже ове саботаже због којих је национални авиоревозник трпео велику материјалну штету.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА