Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Санкције Русији као флоскула

(Флоскула= празна ријеч, лажна ријеч, превара и слично)

Пише: Емил Влајки

Сваки дан чујемо барем пар стотина пута како се Он бори да не наметне санкције Русији, како одолијева огромним притисцима и храбро упиње да то не уради. Паралелно томе, Он се такођер бори свим силама да не призна самопроглашену Косова Република. Он је херој и никада се, што се тога тиче, не умара.

У вези санкција, то је лажњак који може импресионирати само приглупе особе. НИКАДА Он неће то урадити. Прво, зато што би за Србе, у слиједећих тисућа година, Његово име било синоним за издајицу. Други разлог је много прагматичнији. У том би случају веко вјеројатно настали крвави грађански немири који би се завршили или Његовим збацивањем, или војном диктатуром.

Што се Косова тиче, свјесно или не, преварен или не, све је урадио да та америчко-албанска творевина саживи као држава. Не мора више ништа ни потписивати. Што више прича о не-потписивању, даје све више времена некад лажној држави да постане права држава. Бујрум!

Вратимо се, међутим санкцијама. Сви знају да Он то неће потписати: Руси, Американци, не-руски Украјинци, Брисел, Њемачка, итд. А сви се праве као да врше пресију на Њега поводом тога. ФЛОСКУЛА (лаж)! Иза те шупље приче стоје тржишни односи и којекакви политички аранжмани  који се уговарају „испод жита“! Све је економија и политикантство. Ето, рекло би се да су не-руски Украјинци љути на Србију због неувођења санкција. Мало морген! Они су се договорили како треба на томе вербално инзистирати и они ће се „флоскуларно“ љутити, а за то вријеме, Србија ће продавати оружје Украјини. То је, дакле, био онај аранжман “испод жита“. Највјеројатније, то није све – има ту сигурно још неких тајних договора -, али и то ћемо сазнати убрзо! Узгред речено, мора да нам се српско-украјински партнери слатко смију сматрајући да смо глупи и како падамо као идиоти на њихове флоскуле. ЈЕДИНО ШТО ЈЕ ПРАВА ВИЈЕСТ КОЈА ЈЕ И СЛУЖБЕНО ПОТВРЂЕНА (из конференције за штампу владе Србије где је речено да је наводна дестинација била Бангладеш), ТО ЈЕ ДА СЕ ОДНЕДАВН0 УКРАЈИНА ЗОВЕ БАНГЛАДЕШ!

Елем, сада долазе на ред суптилности. Америка сигурно зна за његове авионске, веберовске аранжмане. НАТО канцеларија је од 2006. године у влади Србије, и међу  америчко-српским јаранима нема тајни. Пошто је Он пријатељ и са Русима, и они за то знају. То практично значи, да су мале шансе да то оружје стигне у Украјину, а још су мање да тамо буде употријебљено. Немојте ме питати како и зашто, вјерујте ми на ријеч! Увијек буде неки ситан квар у авиону. Затим, зрачни и морски пирати сјајно раде свој посао. Или, на пошиљци се појави нека друга адреса умјесто уговорене, и тако даље.

Пошто Украјина нема пара, то оружје сигурно плаћају Американци. Међутим, ако је упола веберовац како тврди, Он би од њих морао тражити наднаравно скупу исплату, и то у рубљама! Све у свему, сјајан, је. Не само да се сналази у америчком међународном праву (руско међународно право тек учи), него послује навелико као да је рођени економиста. Што би тек било да је завршио и тај студиј!

САВЈЕТ ЧИТАТЕЉИМА. Када убудуће будете чули како се Србија снажно одупире санкцијама,, знајте да је у питању нешто много озбиљније што се крије иза ове флоскуле.  

Остале колумне Емила Влајкија погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА