Најновије

"ДА НИЈЕ СРПСКО-РУСКЕ САРАДЊЕ ПРОВОКАЦИЈА ЗАПАДЊАКА БИ БИЛА ДРСКИЈА" Боцан Харченко о односима Москве и Београда

Руска Федерација не искључује ниједан сценарио, укључујући јачање војно-техничког партнерства са Србијом, изјавио је руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко.

Александар Боцан-Харченко. (Фото: Јутјуб)

- Наравно, не искључујемо ниједан сценарио, посебно ако оно што се дешава у Србији, на Косову и око ње и на Балкану у целини ставимо у општи геополитички контекст великих глобалних промена. Неутрални статус Србије је принципијелан став. Овде је апсолутно, ако не и 100 одсто становништва против уласка Србије у НАТО - рекао је он у етру програма Соловјов уживо, одговарајући на питање да ли је могућа таква политичка ситуација, када ће се Београд директно обратити Руској Федерацији за војну помоћ и бити речи о ближој и формализованијој сарадњи.

Амбасадор је истовремено напоменуо да је војно-техничка сарадња Москве и Београда већ обезбедила снажне позиције Србије на Балкану.

- Настављамо војно-техничку сарадњу, а као резултат те сарадње, повољних услова, квалитета онога што се поставља, наравно, позиција Србије у региону Балкана може бити и шира, у војном и војно-политичком смислу, много јача. Ово је веома важна помоћ - додао је он.

- Да није било овога, можда би провокација била још дрскија, а не знамо како би ситуација изгледала у овом тренутку. Војни фактор и степен модернизације војске, захваљујући нашој сарадњи се, наравно, узима у обзир. Ово је одвраћање за западњаке и Косоваре - нагласио је амбасадор.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА