Најновије

''Уништење украјинске војске све је ближе''

Украјина (Фото: Министарство одбране Украјине)

Пише: Владимир Пребирачевић, директор Српско-руског центра “Мајак”

Дуго најављивана на свим меридијанима контраофанзива украјинских оружаних снага донеће управо то – медијску буку. Сви медији већ месецима говоре о страшној контраофанзиви украјинских оружаних снага које би по замисли медијских стратега требало да избију на Крим и врате га под контролу Украјине. Све изјаве политичког и војног врха Украјине иду у том правцу а уз сву ту медијску буку и међусобно храбрење које добија епске размере слабо се шта друго догађа. Срећа да Украјина нема гусле као национални инструмент јер би већ у десетерцу и уз гусле почели да опевају предстојећу „победу“ над Русима.

Није уопште спорно колико звучи сулудо говорити о контраофанзиви која само што није и која ће вратити Крим под власт Украјине. Сулудо је што на западу стварно неко верује у те бајке и што се огромна новчана средства издвајају широм колективног запада за ове у суштини маркетиншке кампање без реалне реализације у будућем времену. Где завршава тај новац вероватно ће бити објављено у годинама које су поред нама али стварно је нереално да се толика средства издвајају за рат у Украјини а њој самој доносе само уништење и ни мрву напретка. Најбољи показатељ за оно што се дешава у Украјини је и продаја за по пар милиона долара морских лука које су још под њиховом контролом у нади да ће на тај начин нешто приходовати а оно што је сигурно да када дођу руске снаге у то подручје све ће то у ствари бити бачене паре.

И док се у Европи радују преживљавању зимског периода који је био доста благ многи из сектора енергетике са стрепњом очекују нову сезону јер су се за текућу која је на измаку били спремили са пуним складиштима нафте и гаса који су до последњег дана куповали од Русије. А у нову сезону улазе са другим добављачима а то ће се врло брзо показати да ли су урадили добру ствар и колико ће их тај приступ коштати у свим секторима. Санкције Русији су постигле такав резултат да је скоро идентична инфлација у целој Европи као и у Русији с тим што Русија консолидује своју државу а европске земље праве себи дугорочне проблеме и неизвесности посебно у сектору енергетике и пољопривреде али и у осталим гранама привреде.

Војска која се обучава у неколико европских НАТО земаља и наоружава средствима које су им наменили у предходним медијским кампањама ће можда стварно и кренути у неку замишљену контраофанзиву али дочекаће је комплетно уништење од стране руске војске која је добро припремила одбрану на свим фронтовима и која ће у суштини на тај начин уништити оно што су НАТО стратези замислили да буде победничка војска. После тог пораза који свакако чека украјинску војску ако се уопште и одлучи на крају за тај самоубилачки корак можемо очекивати прелазак руске војске из дефанзивних операција у офанзивне а онда је и пад Одесе и Харкова много ближи и једноставније а уз то повратак Херсона па и ослобађања Запорожја делује сасвим реално и очекивано. Биће занимљиво да резултат ове како је НАТО следбеници најављују епске украјинске контраофанзиве буде у ствари пад Кијева којег се прибојавају свакако. Пут ће се свакако отворити да се у наредних годину, годину ипо приведу крају војне операције и Украјина дефинитивно доведе до демилитаризације а процес денацификације ће ипак трајати мало дуже.

Извор: Мајак

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА