Најновије

Тома Фила: Ако сутра дођем сам на седницу значи биће избора

Одборник Социјалистичке партије Србије у Скупштини града Београда и најстарији одборник у овом сазиву градског парламента Тома Фила изјавио је за "Блиц" да ако сутра дође сам на конститутивну седницу, која је прекинута 19. фебруара, то значи да се иде на нове изборе.

Ако се сви појаве у слаи 1. марта, то ће бити знак да је договор постигнут, а ако дођем сам – ићи ће се на нове изборе, рекао је Фила.

Подсетимо, коначни резултати избора за одборнике Скупштине града објављени су 3. јануара, што значи да је рок за конституисање градског парламента 3. март.

Уколико до тог датума одборници Скупштине Београда не изаберу председника и поставе секретара, председник Народне скупштине по сили закона мора да распише нове изборе за градску скупштину у року од месец дана од дана кад је требало конституисати скупштину, дакле најкасније 3. априла.

Председник парламента изборе може расписати већ 4. марта, а у том случају Београђани би на биралишта могли да изађу 21. или 28. априла, јер од дана расписивања до дана одржавања избора не може проћи мање од 45 ни више од 60 дана.

Уколико би, пак, нови избори били расписани последњег дана рока (3. април), гласање би најкасније могло да буде одржано у недељу, 2. јуна.

Украјинска команда признала: Погрешили смо!

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА