Најновије

АМЕРИ ТВРДЕ: Новак узима Вимблдон! Коме се то не свиђа, нека почне већ сад да гута пилуле (ФОТО)

Новинари Њујорк Тајмса су променилу наратив о Новаку Ђоковићу, кога су дого оспоравали. Новакова титула на Ролан Гаросу, после титанске борбе са Надалом и Циципасом, против којих је преокренуо, потврдила је да Новак не планира да се заустави. Дошао је до 19. Гренд слем титуле, на Вимблдону може да се изједначи са Надалом и Федерером, а затим и да нападне УС Опен.

Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Енглески медији су чак недавно писали да је Новак већ сада највећи свих времена, због бројних рекорда, међу којима се издваја чињеница да једини има бар две титуле са свих Гренд слемова.

Подсећања ради, Надал има само један Аустралијан Опен, а Федерер Ролан Гарос.

Сада, Њујорк Тајмс ставља Новака у први план. Надал је одустао, Федерер више нема капацитет за више мечева, што је потврдио на Ролан Гаросу, одуставши од наступа у 4. колу.

- Сада седи на ивици историје која ствара обавезу за многе његове тврдоглаве мрзитеље: игноришите или исмевајте његов марш, али најзад, ватреном и ефикасном Србину укажите част - наводи се.

Стил игре Новака није елегантан као Федереров, због чега су многи фаворизовали Швајцарца, али је Ђоковић потврдио да је комплетнији тенисер од њега.

Његов минималистички приступ редефинише тениско мајсторство. У спорту који одише естетиком, Ђоковићев сужени приступ једнако је подељив као Роткови блокови у боји“, наводи се у поређењу са чувеним сликаром Марком Ротком, познатом по минимализму.

Новака је аутор текста назвао Худинијем, напоменувши „да није робот“, како су га многи до сада често називали.

- Годинама се чинило да је мушки тенис дефинисан једним ривалством, Федерер против Надала. Два велика шампиона и два контрастна стила. Њихова трајна веза дефинисала је доба овог спорта. Тада је Ђоковић упао и малтретирао их. Он је трећи точак, различит од Федерера и Надала у сваком погледу, укључујући и чињеницу да не потиче из добростојећих земаља као што су Швајцарска и Шпанија, већ из источноевропске земље коју навијачи не могу да пронађу на мапи. За његове мрзитеље све је ово горка таблета, коју морају све чешће да гутају. Новак сада има предност у међусобним дуелима у односу на оба највећа ривала. Од 2011. године освојио је 18 Гренд слемова, седам више од Надала и 14 више од Федерер.

Новакове лекције које 10 година баш боле Надала и Федерера. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА