Најновије

ДЕЛЕГАЦИЈА СРПСКО-РУСКОГ ЦЕНТРА ''МАЈАК'' У ЦРНОЈ ГОРИ: Предстоји сарадња са Православним братством ''Ступови''

Делегација Српско-руског центра „Мајак“ коју су чинили директор Владимир Пребирачевић и специјални саветници Дејан Самарџић и Миодеаг Миликић боравила је у Црној Гори.

У Морачи (Фото: Мајак)

Одржан је низ састанака са представницима Православног Братства Ступови Бијелог Поља, Мојковца, Колашина, Бара, Подгорице, Сутомора и Берана. Вишедневну посету Црној Гори са одличним домаћинима из Православног Братсва Ступови искористили смо и за обилазак српских светиња Манастира Острог, Цетињског Манастира, Манастира Морача, Манастира Петра и Павла у Бијелом Пољу, Саборног Храма Светог Јована Владимира у Бару као и Туђемилско поља где се одиграла велика историјска битка између српске и византијске војске 1042.године, наводи се на сајту Српско-руског центра '’Мајак'’.

'’Сва је Црна Гора испреплетана нашом српском историјом уназад вековима. Без обзира што би неки садашњи политичари волели и труде се да буде другачије ипак се не може против сопственог српског гена и вреле српске крви који тече црногорским венама. Заштита Српске Православне Цркве , српске историје, српског наслеђа и српске културе на простору Црне Горе је од посебне важности у сваком сегменту свакодневног живота. Сваки камен у Црној Гори српство чува а наша браћа из Православног Братства Ступови имају свету улогу на историјском задатку и борби за заштиту свега што је српско. Предстојећа сарадња Српско-руског центра „Мајак“ и Православног Братства Ступови која је у завршној фази припрема је одличан знак на овим нашим српским просторима да имамо и воље и снаге да се изборимо са свим проблемима и недаћама које прате наш народ. Циљеви које смо ставили пред себе нису мали а пут за остварење је тежак и трновит али смо ми на такав пут једино и навикли и још смо ту и све смо јачи'’, каже директор Српско-руског центра '’Мајак'’ Владимир Пребирачевић.

О Чеченија фесту у Републици Српској прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА