Најновије

Порука и Вучићу: Војници окренули леђа генералу, режим заташкава смрт на Пештеру!

Случај погибије водника Дејана Стојковића, војника који је сплетом ужасавајућих околности преминуо на Пештеру током припрема за војну вежбу "Муњевит удар 2021", не престаје да интригира јавност. Притисци с којима су се Стојковићеве колеге сусреле током истраге, међу којима су и покушаји да промене исказе о погибији, нису спречили војнике да остану верни страдалом воднику, па су тако бригадном генералу Жељку Кузмановићу окренули леђа приликом поздрава.

Војска Србије (Фото: mod.gov.rs)

Војници су сви до једног морали да напишу извештаје о свему што се догодило на Пештеру, а независна комисија испитивала их је од 13 часова, па све до пола 3 ујутру. Ипак, ни дуго саслушање војника, није их спречило у намери да до краја буду доследни истини.

Сви су до краја остали верни свом колеги Дејану Стојковићу, не желећи да укаљају успомену на њега и његову часну смрт.

Колико су му верни и блиски можда најбоље осликава тренутак да су, када се бригадни генерал Жељко Кузмановић обратио војницима поздравом „врло добро“, на шта је требало да одговоре са „служимо Србији“, уместо устаљеног одговора, војници су му окренули леђа, сазнаје Нова.

Подсетимо, водник прве класе Дејан Стојковић преминуо је 24. јуна, током извођења војне вежбе на Пештерској висоравни.

Током припрема за војну вежбу „Муњевит удар 2021“ оклопно возило у коме се налазио страдали водник Стојковић погођено је експлозивом „тротилом“ са усмеравајућим дејством чија је употреба забрањена.

Он је на овој вежби коришћен због снимања специјалних ефеката, како би гледаоци стекли утисак да су оклопна возила изузетно отпорна и издржљива.

Војни синдикат: Министар одбране да поднесе оставку

Случај погибије Стојковића недељама не престаје да интригира, а јавност захтева одговоре на питања како је дошло до трагедије и ко мора да сноси одговорност.

Тако је председник Војног синдиката Новица Антић изјавио да би због погибије старијег водника прве класе Дејана Стојковића, Небојша Стефановић требало да из моралних разлога поднесе оставку на функцију министра одбране, а на одговорност би требало да буду позвани сви генерали који су командовали вежбом на Пештеру.

„Министар Стефановић је морао да формира Комисију за ванредне догађаје која би утврдила околности под којима је погинуо Стојковић. Саопштење које је тим поводом издало Министарство није истинито. Стојковић није био болестан и вероватно је преминуо од последица тровања гасом халоном“, рекао је Антић.

САД више нису способне да диктирају разговор са Русијом. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА