Најновије

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОБУНУ: Болнице уводе обавезну вакцинацију за хоспитализоване!

Народ у Србији ће, по свему судећи, морати опет на улицу! Више болница је противуставно донело одлуку да пацијенти не могу да се лече, односно да леже у болницама, ако нису вакцинисани!

Корона у Србији (Фото: Јутјуб)

Шта ће се десити, ако болница одбије да прими неког пацијента, а он умре због недостатка здравствене заштите, коју плаћа цео живот! Ово је суспензија државе и доводи до тога да је сваки начин борбе у самоодбрани је дозвољен.

Више болница је донело одлуку да пацијенти који долазе на болничко лечење, а који нису претходно примили вакцину против ковида 19, морају да буду вакцинисани док бораве у болници.

Поред тога што је овако срочена одлука противзаконита, она је и формулисана на такав начин да остаје нејасно шта заправо значи обавезна вакцинација за пацијенте у болницама, јер се поставља питање шта ће се десити ако пацијент одбије вакцинацију.

Управо је ово било једно од питања које је дневни лист Данас упутио Општој болници Пожаревац, која је једна од установа које су донеле одлуку о обавезној вакцинацији хоспитализованих.

Из ове установе су одговорили да „ниједном пацијенту неће бити ускраћена здравствена нега у складу са његовим здравственим стањем“.

– Уколико виталне индикације пацијента не допуштају имунизацију, таквом пацијенту ће бити указана медицинска помоћ без обавезне вакцинације, уз примену свих мера заштите, додали су из болнице.

Општа болница Пожаревац није једина која је донела овакву одлуку. Поред ње, према документима који су се појавили на друштвеним мрежама, исто је учинила и болница у Панчеву.

Обе болнице написале су да „пацијенти који се лече у стационарним условима, уколико нису претходно имунизовани на Сарс-Kов-2, потребно је да у току трајања хоспитализације, обавезно буду вакцинисани против болести ковид 19“.

Такође обе установе у својој одлуци позивају се на допис Министарства здравља од 13. јула, достављен „електронским путем“, који није јавно доступан.

Из Министарства здравља нису одговорили на питање о обавезној вакцинацији хоспитализованих пацијента.

Русија тестирала С 500! Ово је најбруталнији одговор стелт авијацији САД. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА